Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gaivus varškės tortas
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų sausainių
50 gramų sviesto
500 gramų kreminės varškės
0.5 stiklinės cukraus
1 pakelis želės
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius (gali būti ir "Gaidelis", bet su "Selgą" daug skaniau) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių.
2.
Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi (galima ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus smulkintuvu).
3.
Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui ,maišant, supilti į varškės masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3 - 4 val. kad sustingtų varškės masė.
4.
Kai masė sustingus, galime pasiruošti želė (žr. nurodymus ant pakuotės). Ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės, užpilti ant torto. Padėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings.

Skanaus!

Gaivus varškės tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius (gali būti ir "Gaidelis", bet su "Selgą" daug skaniau) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių.

  2. Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi (galima ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus smulkintuvu).

  3. Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui ,maišant, supilti į varškės masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3 - 4 val. kad sustingtų varškės masė.

  4. Kai masė sustingus, galime pasiruošti želė (žr. nurodymus ant pakuotės). Ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės, užpilti ant torto. Padėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (7)


  • Sima 2017-04-15 17:28

    Ant želatinos pilkit želatinos tiek, kad vandens būtų maždaug 1 cm aukščio daugiau nei pačios želatinos.


  • Dalia 2017-04-15 16:23

    Labai skanu


  • Jura 2017-04-14 20:21

    Kiek vandens ant ant zalatino?


  • Nekepeja 2017-02-12 18:20

    Gaminau Kaledoms, visiems labai patiko, ir atrode graziai. Neimanoma suvelti su siuo torciuku :)) gaminsiu vel!


  • Kalakutas... 2016-02-07 14:56

    Labai skanu verta pameginti :) O butinai reikia deti selgos sausainus ? :| Aš dejau tuos sausainus bet nlb... ? :( :|


  • crazzziuke 2015-04-14 19:16

    bet labai skanu as jau bandziau


  • ilona 2014-05-18 16:16

    Labai skanu! Mmmm...


Daugiau receptų