Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gaivusis pyragas
AUTORIUS:
Evelina
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
2 vienetai obuolių
šiek tiek vyniuogių
4 vienetai kiaušinių
320 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
4 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek razinų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viską gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.

Gaivusis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viską gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Evelina

Komentarai


Daugiau receptų