Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gardžioji duonytė
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
1 vienetas bulvių
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 arbatinis šaukštelis kmynų
1 valgomasis šaukštas moliūgų (sėklos, gliaudytos)
1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų (gliaudytos)
150 gramų ruginių miltų
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (drungnas)
300 mililitrų vandens (drungnas)
1 valgomasis šaukštas druskos
50 gramų mielių
1 sauja sėlenų (kviečių)
1 valgomasis šaukštas linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles sumaišome su pienu bei cukrumi ir paliekame šiltai, kad suputotų.
Tuomet sumaišome visus likusius ingredientus.
Paruoštą tešlą uždengiama švariu rankšluostuku ir paliekame šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalų kepalą, dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame dar maždaug 40 min., kad pakiltų.
Kepame apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusią.
Skanaus.

Gardžioji duonytė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mieles sumaišome su pienu bei cukrumi ir paliekame šiltai, kad suputotų.
Tuomet sumaišome visus likusius ingredientus.
Paruoštą tešlą uždengiama švariu rankšluostuku ir paliekame šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalų kepalą, dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame dar maždaug 40 min., kad pakiltų.
Kepame apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusią.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (1)


  • Jooooo 2015-09-02 14:37

    O tą bulvę virtą, keptą, ar žalią su visa lupena dėti???????????


Daugiau receptų