Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gardžiosios pynutės
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
80 mililitrų pieno
2 saujos anakardžio riešutų (skaldyti)
125 gramai varškės
0.1 arbatinio šaukštelio druskos
80 mililitrų aliejaus
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo.
Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis).
Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes.
Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes.
Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų.
Skanaus.

Gardžiosios pynutės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo.
Kiaušinio baltymą sumaišykite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite pieną (pasilikite 1 šaukštą aptepimui), aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite varškės mišinį į miltus ir išminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į lygias dalis (dalių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio pynutes norite daryti, t. y., jei norite mažų bandelių dalinkite į daugiau nei tris dalis).
Kiekvieną tešlos gabaliuką padalinkite dar į tris lygias dalis, iš kiekvienos jų suformuokite ilgus ritinėlius ir supinkite pynutes.
Pynutes sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
Kiaušinio trynį išplakite su 1 šaukštu pieno bei šiek tiek cukraus ir gauta mase aptepkite pynutes.
Apibarstykite pynutes kapotais anakardžių arba kitokiais Jūsų mėgstamais riešutais ir kepkite apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Baigus kepti dar galite padidinti karštį iki 250 laipsnių temperatūros ir 5 min. paskrudinti pynutes, kad jos rusvai apskrustų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai


Daugiau receptų