Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Garuose ruoštas sūrio pyragas
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
120 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
30 gramų krakmolo (kukurūzų)
šiek tiek vanilės (esencija)
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų (Karališkieji)
2 valgomieji šaukštai vandens
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
150 mililitrų grietinės (35 proc. riebumo)
250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio.
Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją.
Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti.
Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą.
Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose apie 10 min.
Tuomet dėti vėl baltos tešlos, šokoladinės tešlos ir garinti 10 min.
Uždėjus paskutinį sluoksnį, garuose verdama 15 min.
Atšaldyti.
Skanaus.

Garuose ruoštas sūrio pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Maskarponės sūrį išplakti su druska ir puse cukraus kiekio.
Plakant po vieną sudėti trynius, įpilti grietinėlę, įlašinti vanilės esenciją.
Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišyti, įsijoti į sūrio masę ir gerai išmaišyti.
Su likusiu cukrumi iki putų išplakti baltymus ir įmaišyti į tešlą.
Ketvirtadalį tešlos perdėti į kitą dubenį ir įmaišyti vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
Indelį, kuriame garinsite, patepti sviestu, sudėti trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėlioti šokoladinės tešlos, uždengti folija ir virti garuose apie 10 min.
Tuomet dėti vėl baltos tešlos, šokoladinės tešlos ir garinti 10 min.
Uždėjus paskutinį sluoksnį, garuose verdama 15 min.
Atšaldyti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (19)


  • +++++ 2014-11-09 21:07

    Visiems, kas noretu si pyraga issikepti, patariu, tai daryti orkaiteje. Apacioje pastacius inda su vandeniu.
    Aprasytu budu (puodas su verdanciu vandeniu, ant kurio statomas bliudas) garuose jis gali "virti" ir 3 valandas (teslos kiekis tik toks, koks gaunasi sudejus aprasytus produktus). Nebent turit puoda, kuriame galima virti garuose, kaip raso Dovile.


  • Dovile 2014-10-08 19:58

    Tai moteriai, kuriai nepasisekė ir liko skystas pyragas, tai reikėjo ilgiau tuose garuose kepti. Aš pati ką tik išbandžiau šitą pyragą, "viriau" tikrai virš valandos, gal net 1 val 20 min, kol man išvirė. O dariau paprastai - pasiėmiau garpuodį, tą dalį su skylutėm išklojau aliuminio folija ir viriau kaip kokias daržoves garuose :D Tikrai labai skanus pyragas!


  • agne 2014-03-01 13:46

    vakar "kepiau" liuks pyragiukstis gavos. ryt vel reiks kept, nes labai jau greitai kazkaip susivartojo :D


  • brigita 2012-02-10 20:57

    :-) nu bandziau pagaminau nu nuostabus skonis


  • edita 2012-01-17 21:28

    as si pyraga kepu orkaiteje,ir tesla iskarto visa sudedu zinoma pamaisydama,o tada paruosiu vonele,pyraga uzdengiu folija,ir labai gerai gaunas ,man paprastai virti ant garu nesigavo


  • Akvile 2012-01-13 12:58

    Butinai bandysiu sita pyraga issivirti garuose. Skaitau komentarus daug kas stebisi kaip cia galima garuose ruosti pyraga. Kazkada garuose ruosiau sokoladini pyraga, nepatikesit skonis nerealus :) iki siol mama su sese, praso kad isvirciau ir vel. Rekomenduoju pabandyti :)


  • (anonimas) 2011-06-06 23:34

    Kad sitam idiotui/idiotei uodai sykna sukapotu uz toki recepta. Sugadinau sitiek produktu, nezinau ka dabar daryti. Skysta viskas ir liko, nors dariau grama i grama viska. Pridusk parazite. %-) :-( :bloga:


  • auksė 2011-05-17 16:11

    atrodo gražiai,bet ar skaniai-pabandysiu


  • ERIKA 2011-02-07 10:47

    labai skanus-bandziau :-)


  • Skirmantė 2010-07-30 16:41

    Na labai idomus receptas, niekada nesu girdejusi apie toki pyrago gaminimo buda.. galbut kas nors isbandete recepta ir kam gavosi galetu pakomentuoti, koki cia puoda, dubeni ar dar kazka reikia naudoti tam garinimui..Nelabai suprantu to pacio proceso.. :-(


Daugiau receptų