Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gaspadoriaus užkepėlė
AUTORIUS:
elinda
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo (ir kiaulienos)
1 vienetas kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek batono (riekės, 4-5)
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek raugintų agurkų (3-4)
150 gramų sūris (tarkuotas)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti)
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Bulvių pagrindui reikės:
bulvės, 4-5 vnt
kvietiniai miltai, 4 šaukštai
sviestas, 30 g
kefyras, 1 šaukštas
kiaušinis, 1 vnt
druka, truputis
karis, ar kiti mėgstami prieskoniai, truputis

Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įmaišydami miltų, sviesto, kefyro, kiaušinį, druską, prieskonius.
Pasiruošiame įdarą: Į įkaitintą keptuvę dedame faršą, pjaustytą svogūno galvą, susmulkintą česnakėlį, pipirų, druskos bei pomidorų tyrę. Baigiant kepti mėsai, sudedame tarkuotą morką kelioms minutėms kartu pasitroškinti. Apipjaustome duonos riekių kraštelius ir lengvai paskrudinam orkaitėj, ar apkepame keptuvėje.
Kepimo indą išklojame folija, patepame aliejumi bei apibarstome džiūvėsėliais. Duona uždengiame kepimo indo dugną. Išplakame kiaušinį su miltais bei šlakeliu vandens ir užpilame duoną. Pabarstome dar kartą džiūvėsėliais ir dedame sluoksnį paruošto faršo. Dedame smulkintus raugintus agurkėlius, pabarstome sūriu ir užpilame viską bulvių koše. Viršų dar kartą užbarstome trupučiu sūrio. Užkepėlę pašlakstykite aliejaus bei citrinos sulčių mišiniu ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę kokiai 20 minučių. O tada kelias minutes pakepkite grilyje, kad apskrustų. Skanaus.

Jei turite mažus kepimo indelius (geriausiai tinka molinukai), puikiai tiks paruošti juose po vieną porciją. Visa skarda tinka alkanai šeimynai, o molinukai draugams. Jei norite nustebinti svečius, bulvių košę padarykite tirštesnę įdėję miltų. Ją formuokite konditeriniu švirsktu, bus labai puošnu.

Gaspadoriaus užkepėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulvių pagrindui reikės:
bulvės, 4-5 vnt
kvietiniai miltai, 4 šaukštai
sviestas, 30 g
kefyras, 1 šaukštas
kiaušinis, 1 vnt
druka, truputis
karis, ar kiti mėgstami prieskoniai, truputis

Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įmaišydami miltų, sviesto, kefyro, kiaušinį, druską, prieskonius.
Pasiruošiame įdarą: Į įkaitintą keptuvę dedame faršą, pjaustytą svogūno galvą, susmulkintą česnakėlį, pipirų, druskos bei pomidorų tyrę. Baigiant kepti mėsai, sudedame tarkuotą morką kelioms minutėms kartu pasitroškinti. Apipjaustome duonos riekių kraštelius ir lengvai paskrudinam orkaitėj, ar apkepame keptuvėje.
Kepimo indą išklojame folija, patepame aliejumi bei apibarstome džiūvėsėliais. Duona uždengiame kepimo indo dugną. Išplakame kiaušinį su miltais bei šlakeliu vandens ir užpilame duoną. Pabarstome dar kartą džiūvėsėliais ir dedame sluoksnį paruošto faršo. Dedame smulkintus raugintus agurkėlius, pabarstome sūriu ir užpilame viską bulvių koše. Viršų dar kartą užbarstome trupučiu sūrio. Užkepėlę pašlakstykite aliejaus bei citrinos sulčių mišiniu ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę kokiai 20 minučių. O tada kelias minutes pakepkite grilyje, kad apskrustų. Skanaus.

Jei turite mažus kepimo indelius (geriausiai tinka molinukai), puikiai tiks paruošti juose po vieną porciją. Visa skarda tinka alkanai šeimynai, o molinukai draugams. Jei norite nustebinti svečius, bulvių košę padarykite tirštesnę įdėję miltų. Ją formuokite konditeriniu švirsktu, bus labai puošnu.

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (8)


  • martina 2013-01-21 21:11

    labai skanu :super: ir vaikui patiko,ne viska valgo mano seimyna.dejau miltu i kose, viskas labai gerai gavosi ;-)


  • Justina 2012-06-21 20:21

    Labai skanu, tik patariu nedėti miltų į bulvių košę, nes jie neškepa ;-)


  • zaa 2010-11-13 16:11

    skanu tik nedekit folijos, ir duona ne pro sal pries skrudinant istrinti cesnaku ir uzdeti surio
    :super:


  • ilona 2010-03-21 20:22

    kam ta folija ant dugno??? ji gi prilips prie tos duonos.... :nezinau:


  • bandancioji 2010-03-04 11:49

    gaminau si patiekala, patiko :super: , tik i bulves kita kart nebedesiu miltu, kazkaip jie man ir jautesi iskepus.


  • Kruopa 2009-10-26 14:08

    Kepiau mažuose moliniuose indeliuose,tik i bulvių košę įberiau ka tik sumalto muskato riesuto.Patiko,tikrai skanu :super:


  • Egle 2009-08-30 22:34

    tikrai skaniai atrodo ne tiek is estetinio vaizdo kiek paskaicius patiekalo sudeti :super:


  • Greta 2009-04-17 11:57

    Niamniukas koks... labai jau gardziai atrodo :mmm:


Daugiau receptų