Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gimtadienio tortukas
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pertepimui:
175 g tamsaus šokolado;
175 g sviesto;
2 š. pieno;
350 g cukraus pudros.

Karamelei:
100 g cukraus;
4 š. vandens.

Lakštams kiaušinius plakti su cukrumi apie 10 minučių, kol masės padidės.
Įmaišyti vanilės ekstraktą, persijotus miltus (pirmą kartą kepiau biskvitą
taip maišydama, ne itin patiko, geriau jau pirma išsukti trynius su cukrumi, paskui įsijotus miltus ir tada sudėti standžiai išplaktus baltymus) Įkaitintoje iki 20 laipsnių orkaitėje iškepti keturis 17 cm skersmens lakštus, vieno lakšto kepimo laikas 5-8 minutės (tešlą papyliau didelėje skardoje plonu sluoksniu ir kepiau apie 5-6 minutes). Atšaldyti.

Pertepimui šokoladą ištirpinti ir atvėsinti. Kambario temperatūros sviestą
išsukti su cukraus pudra, vis maišant po truputį pilti šokoladą.

Karamelei skirtus produktu sudėti į indelį ir kaitinti, kol pradės ruduoti.
Užpilti ant vieno biskvito lakšto ir palaukti kol sustings. Aštriu peiliu
padalinti į aštuonias dalis (kepant mažus tortukus, vieną sluoksnį reikia labai ploną daryti, nes sunku dekoruoti).
Biskvitą pertepam kremu, viršutinis sluoksnis turi būti karamelinis, šonus
irgi dekoruojam tuo pačiu sviestiniu kremu.

Gimtadienio tortukas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pertepimui:
175 g tamsaus šokolado;
175 g sviesto;
2 š. pieno;
350 g cukraus pudros.

Karamelei:
100 g cukraus;
4 š. vandens.

Lakštams kiaušinius plakti su cukrumi apie 10 minučių, kol masės padidės.
Įmaišyti vanilės ekstraktą, persijotus miltus (pirmą kartą kepiau biskvitą
taip maišydama, ne itin patiko, geriau jau pirma išsukti trynius su cukrumi, paskui įsijotus miltus ir tada sudėti standžiai išplaktus baltymus) Įkaitintoje iki 20 laipsnių orkaitėje iškepti keturis 17 cm skersmens lakštus, vieno lakšto kepimo laikas 5-8 minutės (tešlą papyliau didelėje skardoje plonu sluoksniu ir kepiau apie 5-6 minutes). Atšaldyti.

Pertepimui šokoladą ištirpinti ir atvėsinti. Kambario temperatūros sviestą
išsukti su cukraus pudra, vis maišant po truputį pilti šokoladą.

Karamelei skirtus produktu sudėti į indelį ir kaitinti, kol pradės ruduoti.
Užpilti ant vieno biskvito lakšto ir palaukti kol sustings. Aštriu peiliu
padalinti į aštuonias dalis (kepant mažus tortukus, vieną sluoksnį reikia labai ploną daryti, nes sunku dekoruoti).
Biskvitą pertepam kremu, viršutinis sluoksnis turi būti karamelinis, šonus
irgi dekoruojam tuo pačiu sviestiniu kremu.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (1)


  • Paulius 2010-02-10 15:37

    pa zn atrodo skaniaia bet pats pagamint turbut nesugebeciau :-(


Daugiau receptų