Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Girti“ agurkai
AUTORIUS:
Barbora
INGREDIENTAI:
1 kilogramas agurkų
2 česnakų
10 gramų juodųjų pipirų (malti)
20 gramų krapų (sėklos)
1 vienetas krienų (lapai)
0.5 vieneto krienų (šaknis)
1 vienetas salierų (šakelės)
2 vienetai vyšnių (lapai)
15 mililitrų acto
25 mililitrai degtinės
šiek tiek vandens
50 gramų druskos
2 vienetai serbentų (lapai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ruošdami marinatą 1 litrą vandens užvirkite, suberkite druską, supilkite acto esenciją ir degtinę, virkite dvi minutes.
Į stilainius sudedame agurkus bei likusius prieskoniu ir žoles.
Užpilame karštu marinatu, palaikome 24 valandas, marinatą nupilame ir vėl jį užviriname ir užpilame agurkus.
Stiklainius sandariai užsukame dangteliais, paliekame apverstu atvėsti ir padedame šaltai.

„Girti“ agurkai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ruošdami marinatą 1 litrą vandens užvirkite, suberkite druską, supilkite acto esenciją ir degtinę, virkite dvi minutes.
Į stilainius sudedame agurkus bei likusius prieskoniu ir žoles.
Užpilame karštu marinatu, palaikome 24 valandas, marinatą nupilame ir vėl jį užviriname ir užpilame agurkus.
Stiklainius sandariai užsukame dangteliais, paliekame apverstu atvėsti ir padedame šaltai.

Receptą atsiuntė Barbora

Komentarai (13)


  • Danute 2018-10-22 10:19

    O cukrus ar nesideda? Kazkaip neiprasta, marinatas be cukraus. Reikes pabandyti. Todel ir klausiu, pasitikslinimui.


  • Erika 2017-08-06 18:16

    Reikes pavaišinti seimo narius "alhogoliniai"skanus


  • asta 2017-07-23 19:10

    pabandysiu


  • anonimas 2013-08-15 20:55

    tik nesėskit prie vairo jų privalgius, nes alkotesteris rodo promiles :-D :-) o agurkėliai puikūs :super2:


  • julius 2013-08-15 20:30

    gal geriau agurkus be degtines ,o degtine atskirai :-D


  • vida 2013-08-15 20:06

    As dar dejau garstyciu milteliu,puikusagurkeliai! :-) :-)


  • Jolka 2012-08-05 00:27

    bandytas receptas, agurkai labai traskus gaunasi. rekomenduoju :)


  • Arvydas 2011-10-31 16:25

    Degtinę reikia pilti paskiusiai, nes verdant marinatą ji parščiausiai isšgaruoja.


  • samsas 2011-10-27 14:46

    :myliu: :bravo: :jee: o:-) :stop: :bomba: :bucinys: :valgau: :soku2: :miegu: [:-) :fuu: :parselis: %-) :super: :bloga: :-D :-p ;-) ;-) :-( :-) :-s


  • samsas 2011-10-27 14:44

    neitema " :alus: girti" :bloga:


Daugiau receptų