Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai vištiena (ketvirčiai)
10 vienetų bulvių
1 žiupsnelis kmynų
5 valgomieji šaukštai sojos padažo
1.5 valgomojo šaukšto obuolių acto
3 lašai čili pipirų (itin aštrus padažas)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (kiniškas)
3 valgomieji šaukštai balzaminis actas
1 valgomasis šaukštas medaus
5 valgomieji šaukštai prieskonių
1 arbatinis šaukštelis cukraus (rudasis )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite marinatą: sumaišykite tirpintą medų, rudąjį cukrų, sojos padažą, obuolių actą (tinka ir ryžių actas), čili padažą, pomidorų padažą, balzaminį actą.
2.
Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.
3.
1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.
4.
Į kepimo skardą įpilkite stiklinę karšto vandens. Dėkite viščiukų ketvirčius, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (dėjau prieskonių didkepsniui, rozmarino). Šalia dėkite nuskustas bulves, apšlakstytas aliejumi ir apibarstytas kmynais.
5.
Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Kai vištienos ketvirčiai pakeps 15 min., apipilkite juos kitu trečdaliu marinato. Kepkite ir vis apšlakstykite bulves bei ketvirčius susidariusiu skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos liks 20min, apipilkite likusiu trečdaliu marinato.
6.
Visas kepimo laikas - maždaug valanda. Prieš išjungdami, pakepkite vištienos ketvirčius su įjungtu ventiliatoriumi apie 5 - 10 min.

Glazūruoti viščiukų ketvirčiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite marinatą: sumaišykite tirpintą medų, rudąjį cukrų, sojos padažą, obuolių actą (tinka ir ryžių actas), čili padažą, pomidorų padažą, balzaminį actą.

  2. Padažui reikalingų produktų kiekius ir santykius keiskite pagal asmeninį skonį.

  3. 1/3 padažo įtrinkite viščiukų ketvirčius ir palikite pasimarinuoti.

  4. Į kepimo skardą įpilkite stiklinę karšto vandens. Dėkite viščiukų ketvirčius, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (dėjau prieskonių didkepsniui, rozmarino). Šalia dėkite nuskustas bulves, apšlakstytas aliejumi ir apibarstytas kmynais.

  5. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje. Kai vištienos ketvirčiai pakeps 15 min., apipilkite juos kitu trečdaliu marinato. Kepkite ir vis apšlakstykite bulves bei ketvirčius susidariusiu skysčiu. Kai iki kepimo pabaigos liks 20min, apipilkite likusiu trečdaliu marinato.

  6. Visas kepimo laikas - maždaug valanda. Prieš išjungdami, pakepkite vištienos ketvirčius su įjungtu ventiliatoriumi apie 5 - 10 min.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai


Daugiau receptų