Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Graikiškas "Musaka"
AUTORIUS:
jurate
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
5 vienetai bulvių (didelės)
šiek tiek aliejaus (apkepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
4-6 žmonėms.

Idarui dar reiks:
700 gr. jautienos faršo
250 gr. pomidorų tyrės
1 svogūnas
dvi skiltelės česnako
druska
pipirai.

Besamelis
1 ltr. pieno
4-5 val. šaukštai miltų
4 šaukštai sviesto
2 tryniai
150 gr. sūrio

Supjaustom baklažanus ir bulves skrituliais, normaliais, kad nebūtų per stori, apkepam gerai, apkepinus dedam ant popieriaus, kad sugertų aliejų. Apibarstom druska pagal skonį, paliekam, kol darysim įdarą.

Apkepinam smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedam faršą. Pakepinam gerai, užpilam pomidorų tyrę, druskytę, pipiriukų, galima įdėt truputė cinamono ir gvazdikėlių trintų, verdam 30 min.

Besamelis. Dedam sviestą, išlydom, sumetam miltus, maišom nesustodami, kol paliks auksinės spalvos, supilam pieną. Visada maišant sudedam trynius, druskytę, verdam kol pradės burbuliuot, tada sumetam sūrį.

Imam didelę skardą, kad būtų šonai aukšti, pirmas sluoksnis: bulvės, antras: baklažanai, trečias: faršas, ketvirtas: baklažanai, penktas: vėl bulvės. Tada ant viršaus supilam besamelį, šaunam į orkaitę. 180 C, apie 35-45 min, jei besamelis greit paruduos, uždenkit su kepimo arba folgos popieriu. Skanaus.

Graikiškas "Musaka"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

4-6 žmonėms.

Idarui dar reiks:
700 gr. jautienos faršo
250 gr. pomidorų tyrės
1 svogūnas
dvi skiltelės česnako
druska
pipirai.

Besamelis
1 ltr. pieno
4-5 val. šaukštai miltų
4 šaukštai sviesto
2 tryniai
150 gr. sūrio

Supjaustom baklažanus ir bulves skrituliais, normaliais, kad nebūtų per stori, apkepam gerai, apkepinus dedam ant popieriaus, kad sugertų aliejų. Apibarstom druska pagal skonį, paliekam, kol darysim įdarą.

Apkepinam smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedam faršą. Pakepinam gerai, užpilam pomidorų tyrę, druskytę, pipiriukų, galima įdėt truputė cinamono ir gvazdikėlių trintų, verdam 30 min.

Besamelis. Dedam sviestą, išlydom, sumetam miltus, maišom nesustodami, kol paliks auksinės spalvos, supilam pieną. Visada maišant sudedam trynius, druskytę, verdam kol pradės burbuliuot, tada sumetam sūrį.

Imam didelę skardą, kad būtų šonai aukšti, pirmas sluoksnis: bulvės, antras: baklažanai, trečias: faršas, ketvirtas: baklažanai, penktas: vėl bulvės. Tada ant viršaus supilam besamelį, šaunam į orkaitę. 180 C, apie 35-45 min, jei besamelis greit paruduos, uždenkit su kepimo arba folgos popieriu. Skanaus.

Receptą atsiuntė jurate

Komentarai (16)


  • Edgaras ir Vaida 2013-09-29 18:56

    Vaziuojam i Graikija kas met atostogauti, sitas receptas, geriausiai atspindi musakos skoni, aisku mes dar turim specialiu prieskoniu musakai, atsivezem is Kretos. Bet teisingiausias receptas yra sitam tinklapyje. :-)


  • egle 2013-07-18 19:16

    Valgiau Musaka Graikijoje labai patiko, buvo nerealiai skaniai. i sita nuotrauka ziurint randu kazkokiu panasumu bet atrodo nelabai skaniai. o musaka kepa moliniuose indeliuose jai kas.


  • Asta 2012-09-01 13:33

    nu blyn, jei nezinot, tai tylekit isvis! pomidoru tyre=saltsa tomatas=trinti pomidorai. Jie privalomi cia. Jokiu fermentiniu suriu ar fetu nededa i mousaka, tinka parmezanas ar kiti graikiski kietieji suriai. Bulves deda, kad sugertu riebalus, bet jos nebutinos. Ir ant iskeptos niekas nepilama!!!


  • Inga 2011-05-13 20:10

    as tiesiog tiek pasakysiu, kiek ziurejau internete tai vienas tiksliausiu receptu, na o patarimas tiesiog is mano puses butu tas bulves ir baklazanus (ar cukinija, ziurint ka dejot)pasidaryti is vakaro, ir palikti ant popieriaus kad sugertu kiek imanoma riebalu popierius (as taip darau) :-)


  • REDA 2011-01-25 16:24

    nustokit pagaliau su savo kritikomis, bjauru, net skaityti, jei darot kitaip, tai malonekit parasyti savo gaminimo buda, musakas gaminamas begale budu, skonio reikalas, kas, kaip daro. O jei kas daret ,parasykit ar gavosi, ar ne. O nuo" as dirbu ar mano vyras graikas" net bloga darosi skaitant, o man asmeniskai geda del jusu, kad tik taip sugebat ir taip nedaug esanciu lietuviu graikijoje vieni kitus palaikyti. :-(


  • Ievka 2011-01-25 12:21

    Niekas nesloskniuoja musakos taip. Dirbau graiku tavernoje ir pati dar ta musaka padejau gaminti. Eina bulves, baklazanai, farsas, ir tada besamelis. Jokiu pomidoru tyriu. Vietoj to yra pilama salsa ir suris ant virsaus iskepus.


  • Oelda 2010-11-14 10:11

    Kaip tik šiandien ruošiuosi musaką gamint ir žvalgausi receptukų. Teko valgyt Graikijoje :jee: Patiko, patiko.Tik ten buvo su ėriukų mėsa.


  • reda 2010-09-30 18:22

    Kadangi as dirbu graiku restorane,tai man teko ragauti,labai skanu! :-p :super:
    Bet pati to tikrai nebandyciau,per daug sudetinga %-) o:-)


  • JI 2010-08-18 18:19

    feee nu kazkas baisaus sis patiekalas,kaip ir spanakopita!!!kadangi mano vyras graikas,tai teko valgyt ir pirktiniu ir namuose gamintu nu ne vienas variantas nepatiko :bloga: na gal pacioj graikijoje yra skirtumas,taciau ka teko valgyt tai vien nuo mesos kvapo ir to virsutinio sluoksnio jau tampyt pradeda %-)


  • Ansi 2010-08-17 12:32

    labai skaniai atrodo :super:
    farsa 30 min kept?


Daugiau receptų