Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Graikiškas Pastichio apkepas
AUTORIUS:
elinda
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
3 česnakų (smulkintas)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato (smulkintas)
600 mililitrų pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti)
1 vienetas svogūnų (didelis, smulkintas)
500 gramų kalakutų faršo (ir jautienos faršas)
250 gramų makaronų (vamzdeliai)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės:
300 ml natūralaus jogurto
1 kiaušinio
100 g sutrupinto feta sūrio
100 g tarkuoto sūrio (Parmezano)

Pene makaronus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite – jie turėtų būti al dente – išvirę, bet dar truputėlį kietoki. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Suberkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sumeskite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 min. Padidinkite ugnį, sudėkite faršą ir karts nuo karto pamaišant kepkite, kol faršas apskrus. Nupilkite riebalus. Sudėkite į mėsą pomidorų pastą, cinamoną ir muskato riešutą ir maišant pakepkite dar 2 min. Supilkite pomidorus su visomis sultimis. Užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 min. Jei padažas beverdant nugaruos ir pasidarys sausas, galite įpilti vandens. Pagardinkite padažą druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Suplakite kiaušinį ir sumaišykite su jogurtu. Suberkite sutrupintą feta sūrį. Dėkite sluoksnį makaronų į kepimo indą, ant viršaus užpilkite sluoksnį mėsos padažo ir vėl uždenkite sluoksniu makaronų (jei turite gilų kepimo indą, sluoksnių galite padaryti ir daugiau). Ant viršutinio sluoksnio užpilkite jogurto mišinį ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus

Taigi, visai nereikia baladotis į Graikiją, kad paraugautum nacionalinio patiekalo pastichio.
Šį patiekalą moka kiekviena dora graiė ir juo vaišina kiekvieną užklydusį. Ypač populiarus turistų tarpe.

Graikiškas Pastichio apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dar reikės:
300 ml natūralaus jogurto
1 kiaušinio
100 g sutrupinto feta sūrio
100 g tarkuoto sūrio (Parmezano)

Pene makaronus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite – jie turėtų būti al dente – išvirę, bet dar truputėlį kietoki. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Suberkite susmulkintą svogūną ir kepkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sumeskite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 min. Padidinkite ugnį, sudėkite faršą ir karts nuo karto pamaišant kepkite, kol faršas apskrus. Nupilkite riebalus. Sudėkite į mėsą pomidorų pastą, cinamoną ir muskato riešutą ir maišant pakepkite dar 2 min. Supilkite pomidorus su visomis sultimis. Užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 min. Jei padažas beverdant nugaruos ir pasidarys sausas, galite įpilti vandens. Pagardinkite padažą druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Suplakite kiaušinį ir sumaišykite su jogurtu. Suberkite sutrupintą feta sūrį. Dėkite sluoksnį makaronų į kepimo indą, ant viršaus užpilkite sluoksnį mėsos padažo ir vėl uždenkite sluoksniu makaronų (jei turite gilų kepimo indą, sluoksnių galite padaryti ir daugiau). Ant viršutinio sluoksnio užpilkite jogurto mišinį ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus

Taigi, visai nereikia baladotis į Graikiją, kad paraugautum nacionalinio patiekalo pastichio.
Šį patiekalą moka kiekviena dora graiė ir juo vaišina kiekvieną užklydusį. Ypač populiarus turistų tarpe.

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (26)


  • (anonimas) 2013-12-21 14:09

    tai kad cia ne pasticcio :D waniline.blogas.lt va cia rasit tikra pasticcio! :)


  • Kristina 2011-06-24 18:59

    labai aciu autorei uz recepta:)
    ir labai geda uz tautiecius, kurie savo kaimietiska mentaliteta demonstruoja ne laiku ir ne i tema.. autore saunuole, kad nepasivargina ir paraso SAVO receptuka, gal kiek pacios patobulinta, o tai ir yra tikrasis virtuves menas. o va visokios nupirdusios bobos, kaip alvyda ir co., turetu eiti ir ant savo diedu issirekti uz nelaiminga gyvenima, o ne receptu forumuose savo tulzi lieti.. juokinga ir tiek.


  • erika 2011-03-27 20:46

    nesamone!!!!!neteisingas receptas!!!!!as Graikijoj 15 metu gyvenu :-D


  • erika 2011-03-27 20:44

    nesamone!!!! :-D neteisingas receptas,as 15 metu Graikijoj gyvenu ir sitas pastitsjo receptas visai neteisingas!!!!!!!!!!!


  • jurga 2010-06-22 12:43

    na tas patiekalas man patiko kad suvalgiau net 2 porcijas :parselis: ;-)


  • elita 2010-02-05 18:06

    >>>alvyda>>>> nelabai tikisi, kad tavo mama sefe, nes jei butu sefe negamintu padaso is milteliu ji save tipo gal sefe laiko :-D nes jei ji butu sefe nenaudotu milteliu gamindama. nebent dirba okiam alubaryje :-D
    as nesu jokia sefe ir jokiu miltekiu jokios chemijos nenaudoju, o padarau kaip turi buti pasticijo ir atrodo kaip italu lazanija.


  • lini 2010-01-20 00:31

    sveiki
    as irgi gyvenu graikijoje, bet man sitas patiekalas neskanus kazkodel kai gamina graikai.As ji gaminu kaip lazanija, tik dedu ne makaronu lakstus o paprastus makaronus sluoksniais. o grietine cia labai panasi i jogurta, normalios gaunu tik rusiskoje parduotuveje.


  • Natalja 2010-01-08 22:04

    Aš tai pati gaminu panašų į besamel padažą (pienas ir miltai su sūriu ar be sūrio, su sviestu ar be jo), bet ne iš pakelio, nes chemijos irgi nemėgstu.


  • elinda 2010-01-08 21:56

    galima daryti ir su besameliu ( miltai su sviestu)
    bet man sveikiau ir skaniau su jogurtu ir suriu. kas kaip nori taip daro manau hemijos is pakeliu "besamelis" tikrai nieko gero...
    darykita kas kaip nori jei kas taip gerai zino tegul parodo savo. skanaus :)


  • Natalja 2010-01-08 16:35

    Cepelinai Lietuvoje irgi skirtingai daromi, bet vistiek vadinami cepelinais. Yra daug cepelinų interpretacijų, bet nuo jų juk pavadinimas nesikeičia. Ir nuotrauka labai panaši į aprašytą skanų patiekalą. O papildomai niekas nedraudžia pagaminti ir besamel padažo (būtent šiuo padažu ir papildysiu artimiausiu metu gaminamą patiekalą).
    Nebūkite tokiais pyktais, nes darosi baisu!


Daugiau receptų