Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Graikiškas patiekalas "Papucakia"
AUTORIUS:
Jūratė
INGREDIENTAI:
4 vienetai baklažanų
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų (didelis)
400 gramų jautienos faršo
šiek tiek alyvuogių aliejaus
200 gramų pomidorų padažo (natūralus)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patiekalas 4-5 žmonėms.

Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.

Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g.
Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.

Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus.

Skanaus.

Graikiškas patiekalas "Papucakia"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Patiekalas 4-5 žmonėms.

Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.

Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g.
Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.

Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (15)


  • Ieva 2015-05-29 21:30

    Liuks


  • tai 2015-02-12 16:05

    reik ziuret kol baklazanai suminkstes ir iskeps ,o ne besamelis paruduos....


  • aha 2015-02-12 16:02

    darau ,labai skanu tik be jokio basamelio (ar i ji dedas kiaus?!) skanu ,kiekvienas gali kombinuot kaip nori pagal save..


  • Liudas 2013-02-19 11:09

    galit gal pagelbet kokio cia surio reikia neparashyta


  • Jurgituks 2010-06-22 12:47

    Pabandykit, tikrai skaniai ganasi, ir sveika...


  • Raminta 2009-07-19 20:11

    Skanumelis :super: :super: tikrai itrauksiu i savo megstamu receptu knygele :-)


  • raimonda 2009-06-10 18:34

    aciu uz skanu recepta, jei uosviene graike pagyre, tai istiesu labai skanu :super:


  • jurate 2009-05-16 16:44

    Tirstesni besameli reikia daryt,ir surio daugiau imest......man tai niekada neistysta..blogiausiu atveju,uzdenkit su kepimo popieriu,kad besamelis neapskrustu labai.... :ok:


  • Luka 2009-02-04 22:12

    siulau nesiorientuot pagal nurodyta recepte laika, o visada patiems ziuret, stebet, saugot.. Universaliu receptu pasaulyje is tikruju nedaug. Daznai gaunasi individualiai viskas :taip:


  • Gintare 2009-01-30 19:30

    labai skanu,tik as dariau su vistiena,ir vienas toks komentaras kepiau 20min.per ta laika besamelis istizo kazkodel ir gerokai paskrudo jei buciau ilgiau kepus nezinau ar butume paragave :-D


Daugiau receptų