Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Graikiški PINIKIAI
AUTORIUS:
anna
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 stiklinė cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių (malti)
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų apelsinų sulčių
20 gramų brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.

Sirupui:
1 stiklinė vandens
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė medaus
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių

Papuošimui:
200 g riešutų

Sumaišyti tešlą iš duotų ingredientų, įkaitinti orkaitę iki 220 C.
Formuoti pailgus nedidelius sausainukus ir dėti į kepimo indą, pateptą sviestuku ar aliejumi.
Kepti apie 20 min.
Tuo metu pasiruoškite sirupą iš duotų ingredientų, virkite apie 20 min ant lėtos ugnies, po to palikite pastovėti.
Sausainiams iškepus ir atvėsus, pamirkykite juos sirupe ir dėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais riešutais.
SKANAUS!

Graikiški PINIKIAI

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.

Sirupui:
1 stiklinė vandens
2 stiklinės cukraus
1 stiklinė medaus
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių

Papuošimui:
200 g riešutų

Sumaišyti tešlą iš duotų ingredientų, įkaitinti orkaitę iki 220 C.
Formuoti pailgus nedidelius sausainukus ir dėti į kepimo indą, pateptą sviestuku ar aliejumi.
Kepti apie 20 min.
Tuo metu pasiruoškite sirupą iš duotų ingredientų, virkite apie 20 min ant lėtos ugnies, po to palikite pastovėti.
Sausainiams iškepus ir atvėsus, pamirkykite juos sirupe ir dėkite į lėkštę, apibarstykite kapotais riešutais.
SKANAUS!

Receptą atsiuntė anna

Komentarai (7)


  • Julita 2011-04-18 21:36

    Jūs man pasakykit, kur dingo tarp ingredientų aliejus??? Jis čia ir yra pagr.dalykas. Dariau šiuos sausainius su graike šeimininke, ir ten aliejaus reikia net 4 stiklinių... ech. neteisingai čia viskas.


  • Rasuole 2010-06-22 12:55

    Graikijoje tas patiekalas visai neskanu ir vaizdas prastas, bet tikiu, kad lietuvaiciu paruostas jis visai kitoks:)


  • egle 2010-04-03 10:48

    sie sausainiukai puikus valgiau per seses vestuves Kipre tikrai ir pati kepiau neklarta skanumelis :super: :super: :bravo:


  • renata 2010-03-15 13:11

    labai skanu , valgiau graikijoje.... :super:


  • Rita 2010-01-07 16:44

    Tikrai išmėginsiu :super:


  • milija 2010-01-05 02:14

    valgiau atenuose labai skanus bet niekur recepto neradau


  • jurate 2010-01-05 01:09

    Na teisingiau pavadinimas-MELOMAKARONA...,ir dar..atvesintus sausainius i karsta sirupa mirkyt,arba atvirksciai..,ir i sirupa dedu medu,o ne cukru.. :-)


Daugiau receptų