Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Graikiškos salotos (Χωριάτικη)
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Autorius apie receptą: Niekam ne paslaptis, kad esu įsimylėjęs Graikiją iki ausų ir tiesiog dievinu Graikijos virtuvę, kurią pamilau tą dieną, kai pirmą kartą apsilankiau Graikijoje ir paragavau Niekam ne paslaptis, kad esu įsimylėjęs Graikiją iki ausų ir tiesiog dievinu Graikijos virtuvę, kurią pamilau tą dieną, kai pirmą kartą apsilankiau Graikijoje ir paragavau vietinių patiekalų. Tai buvo "mano maistas". Tad šitas receptas ir yra klasikinės graikiškos salotos. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai ilgavaisiai agurkai
200 gramų feta sūrio
50 gramų žaliųjų alyvuogių (arba juodųjų)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuplauti pomidorus ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Išpjauti sėklas ir pašalinti sultis.
2.
Agurkus nuplauti ir nulupti. Perpjauti išilgai ir šaukšteliu išgremžti sėklas, kad vėliau salotose nesusidarytų skysčio, bei supjaustyti kubeliais.
3.
Alyvuoges galima supjaustyti smulkiau, arba sudėti sveikas. Man labiau patinka žaliosios alyvuogės dėl sodresnio skonio. Tačiau galima naudoti ir juodąsias. Aš rinkausi konservuotas.
4.
Supjaustyti fetos sūrį mažais kubeliais.
5.
Viską išmaišyti ir įberti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iš dar kartą viską gerai išmaišyti ir pabarstyti džiovintais raudonėliais. Raudonėliai yra Nr.1. prieskonis Graikijoje ir jo dedama... beveik į visus patiekalus.
6.
Tinka prie visų graikiškų patiekalų. O ypač vasarą, nes tai labai gaivios salotos. Taip pat į šias salotas galima dėti svogūnų ir paprikų jei norisi.

Graikiškos salotos (Χωριάτικη)

Recepto autorius: Niekam ne paslaptis, kad esu įsimylėjęs Graikiją iki ausų ir tiesiog dievinu Graikijos virtuvę, kurią pamilau tą dieną, kai pirmą kartą apsilankiau Graikijoje ir paragavau ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Nuplauti pomidorus ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Išpjauti sėklas ir pašalinti sultis.

  2. Agurkus nuplauti ir nulupti. Perpjauti išilgai ir šaukšteliu išgremžti sėklas, kad vėliau salotose nesusidarytų skysčio, bei supjaustyti kubeliais.

  3. Alyvuoges galima supjaustyti smulkiau, arba sudėti sveikas. Man labiau patinka žaliosios alyvuogės dėl sodresnio skonio. Tačiau galima naudoti ir juodąsias. Aš rinkausi konservuotas.

  4. Supjaustyti fetos sūrį mažais kubeliais.

  5. Viską išmaišyti ir įberti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iš dar kartą viską gerai išmaišyti ir pabarstyti džiovintais raudonėliais. Raudonėliai yra Nr.1. prieskonis Graikijoje ir jo dedama... beveik į visus patiekalus.

  6. Tinka prie visų graikiškų patiekalų. O ypač vasarą, nes tai labai gaivios salotos. Taip pat į šias salotas galima dėti svogūnų ir paprikų jei norisi.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų