Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gravlax arba sūdyta lašiša su krienų ir burokėlių įdaru
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų lašišų (file)
50 gramų cukraus
50 gramų druskos
2 vienetai burokėlių (šviežias)
1 vienetas apelsinų ((žievelė))
2 arbatiniai šaukšteliai krienų
2 arbatiniai šaukšteliai majonezo
šiek tiek duonos (juoda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sumaišome cukrų ir druską. Pasiimame indą, kuriame sūdysime lašišą. Dugną pabarstome cukraus ir druskos mišiniu, odele žemyn dedame lašišos filė. Likusį cukraus ir druskos mišinį beriame ant lašišos. Neišsigąskite, mišinio atrodys labai daug, bet lašiša pasiims tiek druskos kiek jai reikės.
2.
Imame vieną burokėlį ir labai smulkiai jį sutarkuojame. Taip pat nutarkuojame ir apelsino žievelę. Sutarkuotus burokėlį ir apelsiną dedame ant lašišos, indą apvyniojame plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 val., bet galima laikyti ir 12 ar 24 val.
3.
Lašišai pasimarinavus, nuimame burokėlius, nuplauname ir nusausiname.
4.
Krienų ir burokėlių padažui:
Burokėlį sutarkuojame šiaudeliais. Sumaišome su krienais ir majonezu.
5.
Duonos riekeles perpjauname į keturias dalis ir paskrudiname 200 laipsnių orkaitėje maždaug 10 min.
6.
Duonai apskrudus dedame ant jos į ritinį susuktos lašišos ir krienų bei burokėlių suktinukus. Galime patiekti :)

Gravlax arba sūdyta lašiša su krienų ir burokėlių įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišome cukrų ir druską. Pasiimame indą, kuriame sūdysime lašišą. Dugną pabarstome cukraus ir druskos mišiniu, odele žemyn dedame lašišos filė. Likusį cukraus ir druskos mišinį beriame ant lašišos. Neišsigąskite, mišinio atrodys labai daug, bet lašiša pasiims tiek druskos kiek jai reikės.

  2. Imame vieną burokėlį ir labai smulkiai jį sutarkuojame. Taip pat nutarkuojame ir apelsino žievelę. Sutarkuotus burokėlį ir apelsiną dedame ant lašišos, indą apvyniojame plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 val., bet galima laikyti ir 12 ar 24 val.

  3. Lašišai pasimarinavus, nuimame burokėlius, nuplauname ir nusausiname.

  4. Krienų ir burokėlių padažui:
    Burokėlį sutarkuojame šiaudeliais. Sumaišome su krienais ir majonezu.

  5. Duonos riekeles perpjauname į keturias dalis ir paskrudiname 200 laipsnių orkaitėje maždaug 10 min.

  6. Duonai apskrudus dedame ant jos į ritinį susuktos lašišos ir krienų bei burokėlių suktinukus. Galime patiekti :)

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai


Daugiau receptų