Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greitas ir skanus šašlykas
AUTORIUS:
Tomas M.
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės išpjovos (ar kumpis)
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek prieskonių (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai skanus ir greitas šašlykas.

Mėsą, geriausia kiaulienos išpjovą (galima naudoti iš vištieną, jautieną) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Išspauskite citrinos sultis ant mėsos. Įdėkite druskos, griežinėliais pjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirų ir prieskonių pagal fantaziją. Nenaudokite prieskonių kurie turi E621 ar kitų skonio stipriklių, aromatizatorių, konservantų.

Mėsą išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. Kepti jau galima po valandos, tačiau taip galima laikyti ir dvi paras.

Kepkite suvėrę ant iešmų, virš laužo žarijų. Valgykite su pomidorų padažu, juoda duona. Jei mėgstate garnyrui galite pasidaryti virtų ryžių. Taip pat skanu garnyrui svogūnų salotos:

Pjaustytas svogūnas, šiek tiek vyno acto, ar paprasto skiesto acto, juodųjų pipirų.


SKANU.

Greitas ir skanus šašlykas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Labai skanus ir greitas šašlykas.

Mėsą, geriausia kiaulienos išpjovą (galima naudoti iš vištieną, jautieną) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Išspauskite citrinos sultis ant mėsos. Įdėkite druskos, griežinėliais pjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirų ir prieskonių pagal fantaziją. Nenaudokite prieskonių kurie turi E621 ar kitų skonio stipriklių, aromatizatorių, konservantų.

Mėsą išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. Kepti jau galima po valandos, tačiau taip galima laikyti ir dvi paras.

Kepkite suvėrę ant iešmų, virš laužo žarijų. Valgykite su pomidorų padažu, juoda duona. Jei mėgstate garnyrui galite pasidaryti virtų ryžių. Taip pat skanu garnyrui svogūnų salotos:

Pjaustytas svogūnas, šiek tiek vyno acto, ar paprasto skiesto acto, juodųjų pipirų.


SKANU.

Receptą atsiuntė Tomas M.

Komentarai (16)


  • Ela 2019-06-01 23:19

    Aš svogūną truputėlį pamarinuoju. Supjaustau, pridedu acto, puse stiklinės vandens, šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos ir šviežių krapiukų. Viską pamaigyti ir palikti valandai. Tinka prie mėsos patiekalų.


  • Marius 2017-03-26 15:40

    Pabandysiu


  • Čarlio angelai:) 2011-03-28 19:44

    Tikriausiai jie skanus noreciau paragauti ir paragausiu [:-)


  • kamane andronui 1968 2011-01-23 20:36

    Tikrai, kodel siltoj? :nezinau: Greiciau isimarinuoja? :taip: X55


  • (anonimas) 2010-12-15 09:40

    kiekvienam savo skonis :super: :super: :super:


  • sieras 2010-09-20 15:09

    :-D :-D :-D :super:


  • ss 2010-08-31 21:48

    Nera tokio "TURETU BUT". Turi but skanus tau paciai ir tiek. Viuenam toks patinka, kitam kitoks.


  • reda 2010-08-31 11:09

    gal kas gali nupasakot koks turetu tu saslyku skonis buti,labai idomu 8-|


  • andron1968 2010-08-15 11:20

    sutinku su vaidu :super: tik sprandyne tinka saslykui...o prieskoniai tai tikrai tik pipirai,druska,trupulelis cukraus,lauro lapas,citrryna,ir daug daug svogunu.....dvi valandas syltoje vietoje(butent siltoje o ne kaip kolega raso saldytuve) ir ant iesmo :super: jei kam idomu kodel 2h ir syltoje vietoje parasysiu :-) .....
    p.s.jei tinkamai uzmarinuotas saslykas,tai jis kepa 10-12min....skanaus :-)


  • gurmanas 2010-08-14 16:59

    Tai aisku sprandine geriau,ka jus nemokat kept?


Daugiau receptų