Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greitas obuolių pyragas be tešlos
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
10 gramų cinamono (maltas)
150 gramų cukraus
210 gramų margarino
50 gramų migdolų (plokštelės)
1 kilogramas obuolių
200 gramų kvietinių miltų
10 gramų džiūvesėlių (malti)
200 gramų manų kruopų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Maltus cinamonas išmaišyti su 50 g cukraus.
Obuolius nuskusti, išmesti sėkladėžes, supjaustyti skiltelėmis, juos išmaišyti su cinamono ir cukraus mišiniu.
Obuolius padalinti į dvi dalis, viena skiltelių dalimi iškloti stiklinį kepimo indą arba skardą, išteptą 10 g margarino ir apibarstytą džiūvėsėliais.
Miltus, manų kruopas ir 100 g cukraus išmaišyti. Padalinti į dvi dalis.
Taip pat į dvi dalis padalinti 200 g margarino.
Vieną miltų mišinio dalį užbarstyti ant obuolių skiltelių, ant viršaus išdėlioti plonas margarino juosteles taip, kad liktų kaip galima mažesni tarpai.
Tada vėl iškloti obuolių skilteles, vėl jas apibarstyti miltų mišiniu, jį apibarstyti migdolų lėkšteliais, ant viršaus išdėlioti likusias plonas margarino juosteles.
Skardą su kepiniu kišti į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitą ir kepti apie 40min.
Skanaus.

Greitas obuolių pyragas be tešlos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Maltus cinamonas išmaišyti su 50 g cukraus.
Obuolius nuskusti, išmesti sėkladėžes, supjaustyti skiltelėmis, juos išmaišyti su cinamono ir cukraus mišiniu.
Obuolius padalinti į dvi dalis, viena skiltelių dalimi iškloti stiklinį kepimo indą arba skardą, išteptą 10 g margarino ir apibarstytą džiūvėsėliais.
Miltus, manų kruopas ir 100 g cukraus išmaišyti. Padalinti į dvi dalis.
Taip pat į dvi dalis padalinti 200 g margarino.
Vieną miltų mišinio dalį užbarstyti ant obuolių skiltelių, ant viršaus išdėlioti plonas margarino juosteles taip, kad liktų kaip galima mažesni tarpai.
Tada vėl iškloti obuolių skilteles, vėl jas apibarstyti miltų mišiniu, jį apibarstyti migdolų lėkšteliais, ant viršaus išdėlioti likusias plonas margarino juosteles.
Skardą su kepiniu kišti į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitą ir kepti apie 40min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (31)


  • Išbandžiau 2015-02-03 08:51

    šį pyragą, kai per televizorių Karina Krysko gamino. Labai neskanu, viskas į gumulą sukritę, lipnu, riebu.Produktų gadinimas.


  • Laima 2014-10-01 13:58

    Rupejo isbandyt sita vadinama pyraga senokai,ryzausi.Jo nebandziusiems galiu pasakyt-receptas nemegstantiems arba nemokantiems nieko normalaus kept,gal dar vaikams kol tevu nera namie,produktu gadinimas,visiskai neskanu,lipni marmalyne ir tiek,simta kart geriau kelis kiausinukus su keliais saukstais cukraus ir miltu mixeriu isplakt ir uzpilt ant paruostu obuoliuku-ir skaniau,ir sveikiau,ir pigiau :).Nors del skonio nesigincijama,kai kam ir desra-zuvis:)))


  • Natalija 2013-11-07 14:33

    Nerealus šis pyragas, valgomas dar karštas su obuolių- vyšnių ledais. Super!!!!


  • karamba 2012-11-20 15:08

    o as kita sio pyrago pavadinima zinau - pyragas be kiausiniu arba kastratas :-D


  • SSSSS 2011-11-23 17:40

    O galima dar paprasciau si pyrageli daryti :) Jau senai zinau si recepta. O receptas skambejo taip: viena stikline miltu, viena stikline cukraus ir viena stikline manu. Viska ismaisyti, o obuolius taip pat paruosti kaip cia parasyta su cukrum ir cinmaonu. Skarda istepti sviestu pabarstyti dziuveseliais arba manu kruopom, tada deti puse mases obuoliu, tada puse mases sauso misinio, tada vel obuoliu ir galiausiai vel sausas misinys. O tada tik ant5 viorsasu isdelioti sviesta arba margarina taip kad nesimatytu sausa mase. Skanaus ;) paprasta labai :)


  • Leebertee 2011-10-16 00:57

    Na,kadangi visi cia tokie susizaveje siuo eceptuku kepsiu ir as :-)


  • Egle 2011-09-17 12:57

    Nerealus pyragas!!!! 10 balu! Kiek kam daviau paragaut,visi pirstelius apsilaize! Tiesa vietoj margarino visada dedu sviestuka,skanesnis skonis.Dar kartais pridedu razinu ismirkytu karstame vandenyje arba rududu susaldau ir papjaustau puse indelio kubeliais ir imetu i obuolius-irgi be galo skanu,zinoma,siek tiek saldoka.... Nepagailiu ir migdolu drozliu... Jegele... Vel noriu.... :-)


  • (anonimas) 2011-03-31 00:55

    durne durne...lb jau greitas


  • Jolita 2011-02-04 13:09

    šitas pyragas - nerealus, nereikalauja daug kulinarinių žinių ir paruošiamas greitai :super:
    Aš nesu super duper virėja, bet šitas pyragas užtikrintai sužavi visus :soku2: :super2:


  • L. 2011-01-15 11:25

    vakar kepiau si pyraga,nes buvo seni Nauji metai,labai skanus gavosi,aciu sugalvojusiems si puiku recepta. ;-)


Daugiau receptų