Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greitas tortas šventėms
AUTORIUS:
Jūratė Mlečkienė
INGREDIENTAI:
150 gramų abrikosų (džiovinti)
200 gramų cukraus
400 gramų sausainių (paprasti)
200 gramų sausainių (šokoladiniai)
600 gramų varškės
300 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai razinų
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Razinas ir abrikosus nupilkite verdančiu vandeniu. Abrikosus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su sviesto mase.
4.Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
5. Visus paruoštus produktus sujunkite į vieną masę ir gerai išmaišykite.
6. Pasiruoškite 24 cm apvalią kepimo formą ir įklokite į ją maistinę plėvelę (įklokite jos ne mažai, tiek, kad būtų galima joje suvynioti tortą).
7.Dabar sukrėskite masę ant plėvelės kepimo formoje, gerai nuspauskite ir laikykite tortą keletą valandų šaldytuve. Sustingęs tortas labai lengvai išsiima iš formos ir iš plėvelės. Skanaus !

Greitas tortas šventėms

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Razinas ir abrikosus nupilkite verdančiu vandeniu. Abrikosus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su sviesto mase.
4.Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
5. Visus paruoštus produktus sujunkite į vieną masę ir gerai išmaišykite.
6. Pasiruoškite 24 cm apvalią kepimo formą ir įklokite į ją maistinę plėvelę (įklokite jos ne mažai, tiek, kad būtų galima joje suvynioti tortą).
7.Dabar sukrėskite masę ant plėvelės kepimo formoje, gerai nuspauskite ir laikykite tortą keletą valandų šaldytuve. Sustingęs tortas labai lengvai išsiima iš formos ir iš plėvelės. Skanaus !

Receptą atsiuntė Jūratė Mlečkienė

Komentarai (8)


  • Jūratė Mlečkienė 2013-12-20 20:37

    Atsiprašau, norejau ir parašyti, kad želatina NEPRIKLAUSO!!!!!


  • Jūratė Mlečkienė 2013-12-20 20:30

    Želatina mano receptūroje šiam tortui - tinginiui visai priklauso! Juk želatina, citrinos žievelė, grietinėlė ir mascarpone tai jau VISAI KITA šio recepto versija :), tarp kitko, taip pat labai skani!


  • 999 2013-12-20 18:16

    zelatinas neirasytas ,ir as dar dedu citrina nutarkuota ,o vietoj sviesto grietineles ,ar maskarpones......


  • Kristina 2013-10-27 19:40

    Gal ir skanu, bet labai jau riebu...((((((((


  • Jūratė Mlečkienė 2013-08-14 16:54

    tiks ir šaukštu, ir blenderiu, svarbu , kad sviestas taptų labai minkštas ir purus


  • bi 2013-08-11 18:43

    ta prasme issukti sviesta,su saukstu?ar blenderiu?


  • Rence 2013-05-15 15:12

    Mano mama tarybiniais laikais vietoj abrikosų dėdavo marmeladinius saldainius spalvingai atrodydavo


  • vit 2013-03-07 21:06

    hgiu ogyfotd iyf


Daugiau receptų