Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greitas varškės ir džiovintų vaisių apkepas
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kefyro
5 valgomieji šaukštai manų kruopų
500 gramų varškės
100 gramų sviesto
0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
100 gramų vaisių (džiovinti (obuoliai, kriaušės, abrikosai, persikai, slyvos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virintame atvėsintame vandenyje su šaukštu sodos išplaukite džiovintus vaisius, paskui juos darkart perplaukit po vandens srove. Manų kruopas bent 10 min pabrinkinkite stiklinėje kefyro.
Visus ingredientus, išskyrus vaisius ir kiaušinių baltymus, sudėkite į plaktuvą (blenderį) ir gerai išsukite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Stambesnius vaisius supjaustykite smulkiau, sumeskite į blenderį ir viską kartu su varškės mase darkart gerai išsukite. Į apkepo masę atsargiai šaukštu įmaišykite baltymų putas ir sukrėskite viską į šlakeliu aliejaus išteptą kepimo formą. Pašaukite į 180 C orkaitę valandai. Valgygkite su grietine, arba užsigerdami kisieliumi, vaisių sultimis. Skanaus.

Greitas varškės ir džiovintų vaisių apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Virintame atvėsintame vandenyje su šaukštu sodos išplaukite džiovintus vaisius, paskui juos darkart perplaukit po vandens srove. Manų kruopas bent 10 min pabrinkinkite stiklinėje kefyro.
Visus ingredientus, išskyrus vaisius ir kiaušinių baltymus, sudėkite į plaktuvą (blenderį) ir gerai išsukite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Stambesnius vaisius supjaustykite smulkiau, sumeskite į blenderį ir viską kartu su varškės mase darkart gerai išsukite. Į apkepo masę atsargiai šaukštu įmaišykite baltymų putas ir sukrėskite viską į šlakeliu aliejaus išteptą kepimo formą. Pašaukite į 180 C orkaitę valandai. Valgygkite su grietine, arba užsigerdami kisieliumi, vaisių sultimis. Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (20)


  • . 2015-02-19 00:44

    Kai kuriems užkliuvo kefyras. Jokia čia ne klaida. Mano mama visada kepa su kefyru ir gaunasi pats skaniausias, minkštutis toks :)


  • nijole 2011-05-13 16:39

    neblogas tik as siulyciau nedeti sviesto


  • Giedre 2011-05-09 22:28

    Man atrodo, kad su kefyru cia kazkokia klaidele isivele... Bet padariau taip, kaip parasyta. Neblogai, ale siek tiek rugstokas. Kita syk manas mirkysiu piene, o ne kefyre. ;-)


  • Daiva 2011-04-18 14:48

    bandysiu kepri,atrodo labai skaniai,bet kad nuotraukoi matau ne kefyra o giretine...tai gal cia kazkas sumaisyta? :galvoju:


  • Kmaile 2011-03-30 11:37

    kadangi sergu mes su tetciu padarem labai skanus :super:
    nors ispradziu manau su kefyru nelabai :bloga:
    :parselis:
    dar labai skanu su pienu arba arbata [:-)


  • jurga 2010-12-22 17:26

    labai skanu, tik man labai prilipo prie formos....greitas manau todel , kad labai greit paruosti gaunasi.... :super:


  • ugne 2010-11-23 13:08

    ce ne varskes apkepas o piragas! ;-) :-D


  • Sucka 2010-11-03 09:18

    Labai idomiai cia su kefyru :super: atrodo puikiai, kaip pyragas, jauciu skonis irgi neatsilieka :super:


  • Neringa 2010-11-02 23:32

    Nu superinis apkepukas! Minkstutis, purutis, skanutis! Vietoj vaisiu dejau aguonu! Seimyna su kiekvienu kasniu gyre :jee: nuo siol tik sita ir kepsiu. Greitai ir lengvai paruosiamas! Nuo siol tik sita ir kepsiu :soku2: Kepiau valanda, kiek esu isbandziusi apkepu, kad ir raso kepti 20 min, vistiek reikia gera valanda kepti.
    10 balu!!! lsbandykite visos! Skanaus!


  • paula 2010-08-19 10:06

    Tikrai nepasakyciau kad greitas ; D


Daugiau receptų