Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greiti cepelinukai
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
500 gramų bulvių (žalios tarkuotos )
500 gramų bulvių (virtos)
1 stiklinė krakmolo
450 gramų jautienos faršo
1 valgomasis šaukštas druskos
3 žiupsneliai juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
1.5 vieneto česnakų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves būtina atvėsinti (jei to nepadarysite, jūsų tešla bus skysta ir negalėsite formuoti cepelinų). Tuomet jas sutarkuoti burokine tarka.
2.
Svogūnus ir česnakus susmulkinti, apkepinti kartu su faršu. Pagardinti įdarą druska ir juodaisiais pipirais. Įdaras paruoštas.
3.
Į mažą dubenėlį įpilti vėsaus vandens. Jį naudosime formuojant cepelinus. Virtas ir nevirtas tarkuotas bulves sumaišyti, įbarstyti krakmolą, išmaišyti rankomis.
4.
Formuoti cepelinus įprastu būdu, nepamirštant dažnai drėkinti rankas vandeniu, nes tik taip galėsite be vargo juos suformuoti.
5.
Verdame apie 20-25 minutes ir valgome su grietine.

Greiti cepelinukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Virtas bulves būtina atvėsinti (jei to nepadarysite, jūsų tešla bus skysta ir negalėsite formuoti cepelinų). Tuomet jas sutarkuoti burokine tarka.

  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinti, apkepinti kartu su faršu. Pagardinti įdarą druska ir juodaisiais pipirais. Įdaras paruoštas.

  3. Į mažą dubenėlį įpilti vėsaus vandens. Jį naudosime formuojant cepelinus. Virtas ir nevirtas tarkuotas bulves sumaišyti, įbarstyti krakmolą, išmaišyti rankomis.

  4. Formuoti cepelinus įprastu būdu, nepamirštant dažnai drėkinti rankas vandeniu, nes tik taip galėsite be vargo juos suformuoti.

  5. Verdame apie 20-25 minutes ir valgome su grietine.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai


Daugiau receptų