Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Greitos varškės spurgos
AUTORIUS:
Laima
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
5 valgomieji šaukštai cukraus
3 vienetai kiaušinių
7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
400 gramų varškės
šiek tiek aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Štai kaip galite lengvai ir greitai pasigaminti LABAI skanias varškės spurgas. :)

Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumu bei vaniliniu cukrumi. Į atskirą dubenį sukrėsti miltus bei kepimo miltelius. Išmaišyti. Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sudėti į varškės masę ir gerai išmaišyti mediniu šaukštu, net paminkyti, rankas prieš tai šiek tiek pavilgius vandeniu.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų. Rankomis formuoti nelabai didelius rutuliukus ir virti aliejuje, kol apskrus. Ištraukus spurgas, apibarstyti jas cukraus pudra.

Pastabos:
kadangi tešloje yra varškės, siūlau rankas formuojant spurgas pavilgyti vandeniu – mažiau lips. Tam prie dubenio su tešla aš visada pasistatau dubenėlį su vandeniu.
Skubant virti, spurgų vidus liks neiškepęs. Todėl kepti reikia ant nedidelės ugnies nuolatos vartant. Jeigu turite, spurgas virkite specialiose spurginėse.

Skanaus!

Greitos varškės spurgos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Štai kaip galite lengvai ir greitai pasigaminti LABAI skanias varškės spurgas. :)

Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumu bei vaniliniu cukrumi. Į atskirą dubenį sukrėsti miltus bei kepimo miltelius. Išmaišyti. Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sudėti į varškės masę ir gerai išmaišyti mediniu šaukštu, net paminkyti, rankas prieš tai šiek tiek pavilgius vandeniu.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų. Rankomis formuoti nelabai didelius rutuliukus ir virti aliejuje, kol apskrus. Ištraukus spurgas, apibarstyti jas cukraus pudra.

Pastabos:
kadangi tešloje yra varškės, siūlau rankas formuojant spurgas pavilgyti vandeniu – mažiau lips. Tam prie dubenio su tešla aš visada pasistatau dubenėlį su vandeniu.
Skubant virti, spurgų vidus liks neiškepęs. Todėl kepti reikia ant nedidelės ugnies nuolatos vartant. Jeigu turite, spurgas virkite specialiose spurginėse.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai (7)


  • Ingrida 2018-10-16 16:02

    Labia gerai gavosi skanios super


  • Iveta 2018-06-10 12:21

    Labai skanios spurgytės. Patiko aciū už receptą


  • Anzelika 2017-02-28 17:53

    Aciu uz nuostabu recepta


  • samanta 2016-02-07 19:22

    Tikrai labai skanios, negeria aliejaus. Aciu uz recepta. :)


  • Violeta 2015-09-23 12:10

    Ačiū už receptą. Padariau per 20 min. Labai skanu. Įdėjau razinų plius.


  • Laurynaaa 2011-06-10 10:56

    isbandziau su aliejumi, kimba tesla labai, o su vandeniu isvis nekimba ir man visai nesitaske aliejus, tad vanduo tikrai labiau tinka nei aliejus ;-)


  • Spurgu kepeja 2010-11-27 10:53

    noreciau pasiulyti pries formuojant spurgutes rankutes patepti aliejumi, kepant nesitaskys aliejus... o nuo vandenuko taskosi... :super: ;-)


Daugiau receptų