Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grietinės padažas
AUTORIUS:
Silvija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
šiek tiek druskos
0.5 valgomojo šaukšto sviesto
1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinė užvirinama ir supilama į sausai pakepintus miltus, ištrintus su sviestu. Įdedama prieskonių, viskas išmaišoma ir užvirinama.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta. Tiršti vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.

Grietinės padažas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grietinė užvirinama ir supilama į sausai pakepintus miltus, ištrintus su sviestu. Įdedama prieskonių, viskas išmaišoma ir užvirinama.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta. Tiršti vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.

Receptą atsiuntė Silvija

Komentarai (5)


  • (anonimas) 2011-06-29 13:07

    pritariu taip net skaniau :-)


  • (anonimas) 2010-04-20 13:41

    :taip: :super2:


  • ak 2009-04-05 10:35

    be to, paskaityk, ka raso. sausu miltu niekas ir neliepia tau kepint: "sausai pakepintus miltus, ištrintus su sviestu"... ;-)


  • ak 2009-04-05 10:33

    prideti verdancio vandens :-D :super: kazin, kaip ta vandeni paimt ir pridet :-D


  • lili 2009-04-05 00:20

    sausai pakepinti miltai yra labai nesveika, siūlyčiau truputį pakeisti gaminimo būdą t.y. miltus išmaišyti su vandeniu, kad būtų skysta tyrė, ten pat sudėti grietinę, gerai viską išmaišyti, o keptuvėje pašildyti sviestą, pridėti verdančio vandens ir stipriai maišant suleisti miltų ir grietinės tyrę. Efektas tas pats, bet sveikiau.


Daugiau receptų