Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grietiniečiai
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų miltai
50 gramų sviesto (minkštas)
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 vieneto kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
200 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas miltai
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Išplakite kiaušinį su druska, grietine ir supilkite į cukraus ir sviesto masę. Kepimo miltelius persijokite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Išminkykite tešlą, iškočiokite, išspauskite apskritimus.
2.
Įdarui skirtus produktus sumaišykite. Šaukštu dėkite paruošto įdaro ant kiekvieno paplotėlio. Darykite pyragėlius.
3.
Kraštus gerai užspauskite ,susukdami pynutę (arba užspauskite šakute). Grietiniečius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 200 °C temp. orkaitę. Kepkite 20 min., kol grietiniečiai gražiai paruduos.

Skanaus!

Grietiniečiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Išplakite kiaušinį su druska, grietine ir supilkite į cukraus ir sviesto masę. Kepimo miltelius persijokite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Išminkykite tešlą, iškočiokite, išspauskite apskritimus.

  2. Įdarui skirtus produktus sumaišykite. Šaukštu dėkite paruošto įdaro ant kiekvieno paplotėlio. Darykite pyragėlius.

  3. Kraštus gerai užspauskite ,susukdami pynutę (arba užspauskite šakute). Grietiniečius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 200 °C temp. orkaitę. Kepkite 20 min., kol grietiniečiai gražiai paruduos.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (2)


  • A 2019-04-27 21:51

    Puikus receptukas. Ačiū


  • Taura 2018-03-23 17:44

    Labai skanu !


Daugiau receptų