Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grietininis rabarbarų pyragas
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuotas)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
50 mililitrų cukraus ("Demerara")
0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
50 mililitrų graikinių riešutų
4 vienetai rabarbarų (smulkiai pjaustyti)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė kvietinių miltų (rupūs)
1 arbatinis šaukštelis sodos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
30 gramų sviesto
1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viršui:
1/4 puodelio demerara cukraus;
1/2 a.š cinamono;
30g sviesto;
1/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų.

Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Rudąjį cukrų išsukti su sviestu iki purios vienalytės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti curkaus ir riešutų trupiniais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Pyrago viršui cukrus, cinamonas ir sviestas patrinami tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmaišyti graikiškus riešutus.

Grietininis rabarbarų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viršui:
1/4 puodelio demerara cukraus;
1/2 a.š cinamono;
30g sviesto;
1/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų.

Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Rudąjį cukrų išsukti su sviestu iki purios vienalytės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti curkaus ir riešutų trupiniais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Pyrago viršui cukrus, cinamonas ir sviestas patrinami tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmaišyti graikiškus riešutus.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (2)


  • (anonimas) 2010-07-05 00:20

    :bucinys: :nezinau: nezinau gal ir skanus jis :parselis: bet regis :soku: tikiuos bus skanus nes zadu kepti :aiskinu: :valgau: :stop: :alus: :[email protected] o:-) :-* :ne: :atsiprasau: :pabuciuotas: :taip: :-? :bloga: :bomba:


  • Lina 2009-07-08 08:06

    tai kada tuos rabarbarus i tesla deti?


Daugiau receptų