Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grikių apkepas
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
0.5 litro sultinio (daržovių)
300 gramų morkų
200 mililitrų grietinės
150 gramų grikių
150 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos, virkite apie 15 min., atvėsinkite.
2.
Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
3.
Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite morkas ir svogūnus.
4.
Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 gr. sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.
5.
Masę sukrėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 °C temp., kol gražiai paruduos.

Grikių apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos, virkite apie 15 min., atvėsinkite.

  2. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.

  3. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite morkas ir svogūnus.

  4. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 gr. sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.

  5. Masę sukrėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 °C temp., kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Janina

Komentarai (5)


  • Erika 2016-03-05 10:47

    Kiek laiko maždaug kepėt?


  • lina 2015-12-10 11:58

    Nezinau ar cia jau labai sveika, viskas riebaluose, suris, daug kiausiniu. As jau geriau rinkciausi gera jautienos steika ir virtas darzoves, o prie ju gali buti ir grikiai.


  • As 2015-02-06 18:03

    Labai skanu, as dar alyvougemis pagardinau


  • SimonaGe 2014-11-17 18:33

    Labai skanu! Patiko visai šeimai :)


  • Arturas 2014-10-09 18:23

    Tikrai labai skanu,ir draugei labai patiko! 10 Balu


Daugiau receptų