Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Griliažinis tortas
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės cukraus
120 gramų margarino (sviestas, tirpintas)
190 mililitrų kefyro
200 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis sodos
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1.5 valgomojo šaukšto kakavos
420 gramų grietinėlės
400 gramų sviesto
1 skardinė kondensuoto pieno
150 gramų žemės riešutų ( (be odelių))
250 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.
Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.
Kepame įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
2.
Išsikepame 2 biskvitą - šviesų. Į šviesų biskvitą dedame tuos pačius produktų kiekius (2 kiaušiniai, 200 ml miltų ir t.t.), tik vietoj kakavos suberiame tą dalį miltų.
3.
Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.
4.
Kremas: Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
5.
Griliažas: Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.
Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.
6.
Sirupas biskvitų laistymui: ~200 ml virinto šalto vandens sumaišome su cukrumi (pagal skonį). Galima įpilti brendžio - čia jis labai tinka.
7.
Torto surinkimas: Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame.
Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu) ir gausiai apibarstome griliažu.

Griliažinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.
    Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.
    Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.
    Kepame įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min.

  2. Išsikepame 2 biskvitą - šviesų. Į šviesų biskvitą dedame tuos pačius produktų kiekius (2 kiaušiniai, 200 ml miltų ir t.t.), tik vietoj kakavos suberiame tą dalį miltų.

  3. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

  4. Kremas: Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
    Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

  5. Griliažas: Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
    Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
    Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
    Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.
    Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

  6. Sirupas biskvitų laistymui: ~200 ml virinto šalto vandens sumaišome su cukrumi (pagal skonį). Galima įpilti brendžio - čia jis labai tinka.

  7. Torto surinkimas: Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame.
    Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu) ir gausiai apibarstome griliažu.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai (2)


  • hmm.. 2015-08-27 18:39

    ingredientuose viskas i viena surasyta,sunku parasyti kas biskvitui,kas kremui ...ne visi profesionalus kepejai ,yra pradedanciu


  • ieva 2015-05-31 23:34

    Kremas super biskvitas nesigavo


Daugiau receptų