Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grilyje kepti eršketo vėrinukai
AUTORIUS:
Aistė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
10 vienetų juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai medaus
2 kilogramai eršketų (filė)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
5 vienetai mėtų (lapeliai)
150 mililitrų sulčių (greipfrutų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Eršketo filė nuplauti, supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sudėti į gilų dubenį.
Juoduosius pipirus sumalti ir sudėti į atskirą dubenėlį.
Tada į tą patį dubenėlį su pipirais sudėti imbierą, smulkintus mėtos lapelius, medų, supilti greipfrutų sultis, aliejų ir viską gerai išmaišyti.
Gautu mišiniu užpilti žuvį, įberti druskos, išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis.
Išsimarinavusius žuvies gabaliukus sumauti ant iešmelių ir vartant kepti virš įkaitusių žarijų.
Kepant galima žuvį pašlakstyti likusiu marinatu.
Patiekti karštą su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Grilyje kepti eršketo vėrinukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Eršketo filė nuplauti, supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sudėti į gilų dubenį.
Juoduosius pipirus sumalti ir sudėti į atskirą dubenėlį.
Tada į tą patį dubenėlį su pipirais sudėti imbierą, smulkintus mėtos lapelius, medų, supilti greipfrutų sultis, aliejų ir viską gerai išmaišyti.
Gautu mišiniu užpilti žuvį, įberti druskos, išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis.
Išsimarinavusius žuvies gabaliukus sumauti ant iešmelių ir vartant kepti virš įkaitusių žarijų.
Kepant galima žuvį pašlakstyti likusiu marinatu.
Patiekti karštą su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aistė

Komentarai


Daugiau receptų