Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grissini - Itališkos duonos lazdelės
AUTORIUS:
http://skonisirkvapas.blogspot.com
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
200 mililitrų vandens (šiltas (įkišus pirštą jį galima laikyti ne trumpiau 20s))
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek prieskonių ((naudojau aitriųjų ir saldžiųjų paprikų prieskonius))
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reiks sezamų, kmynų, sūrio ir kas tik šauna į galvą apvoliojimui
pieno lazdelėms patepti.

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Į indą supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, sudėti kiaušinį, druską, cukrų, priekonius. Po truputį maišant sudėti miltus. Užminkyti elastingą tešlą. Aptepti aliejumi, uždengti ir palikti kilti 40 minučių. Iš iškilusios tešlos formuojame plonas lazdeles (maždaug pieštuko storio - jos dar iškils). Lazdeles dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir paliekame 20 min pakilti. Patepame pienu ir pabarstome prieskoniais (nebūtinai). Orkaitę įkaitiname iki 175C ir kepame apie 20 min, kol lazdelės įgaus švelniai auksinę spalvą.

Skanaus!

Grissini - Itališkos duonos lazdelės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dar reiks sezamų, kmynų, sūrio ir kas tik šauna į galvą apvoliojimui
pieno lazdelėms patepti.

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Į indą supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, sudėti kiaušinį, druską, cukrų, priekonius. Po truputį maišant sudėti miltus. Užminkyti elastingą tešlą. Aptepti aliejumi, uždengti ir palikti kilti 40 minučių. Iš iškilusios tešlos formuojame plonas lazdeles (maždaug pieštuko storio - jos dar iškils). Lazdeles dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir paliekame 20 min pakilti. Patepame pienu ir pabarstome prieskoniais (nebūtinai). Orkaitę įkaitiname iki 175C ir kepame apie 20 min, kol lazdelės įgaus švelniai auksinę spalvą.

Skanaus!

Receptą atsiuntė http://skonisirkvapas.blogspot.com

Komentarai (3)


  • super 2013-03-27 12:21

    super geras receptas :super:


  • smilga 2011-06-25 18:35

    labai skanu :super:


  • dovydas 2010-10-25 19:12

    %-) :super: man labai patiko nes kazkada valgiau picerijoj buvo labai skanu.


Daugiau receptų