Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gruziniškai paruošta kiauliena
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tai turbūt skaniausias patiekalas, kokį tik kada nors gaminau. O tokį išskirtinį skonį jam suteikia būtent vynas. Tai turbūt skaniausias patiekalas, kokį tik kada nors gaminau. O tokį išskirtinį skonį jam suteikia būtent vynas. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų kiaulienos
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
100 mililitrų baltojo sauso vyno
1 vienetas saldžiosios paprikos
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
30 gramų džiovintų slyvų
1 pundelis petražolių
3 skiltelės česnakų
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (gruziniškų Utsho Suneli)
1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.
2.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.
3.
Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.
4.
Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.

Gruziniškai paruošta kiauliena

Recepto autorius: Tai turbūt skaniausias patiekalas, kokį tik kada nors gaminau. O tokį išskirtinį skonį jam suteikia būtent vynas. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.

  2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.

  3. Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.

  4. Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų