Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grybai savo sultyse (konservavimas)
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek druskos
šiek tiek grybų (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Švariai nuvalyti, nuplauti jauni grybai (didesni perpjaunami pusiau ar net į 4 dalis) sudedami į emaliuotą puodą. Įdedama druskos ir savo sultyse troškinami 5 min. Po to sudedami, į švarius, kaštus stiklainius, užpilami karštomis sultimis, kuriose buvo troškinami. Jie 1-1,5 val. Pakaitinami verdančiame vandenyje ir hermetiškai uždaromi metaliniais dangteliais.

Grybai savo sultyse (konservavimas)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Švariai nuvalyti, nuplauti jauni grybai (didesni perpjaunami pusiau ar net į 4 dalis) sudedami į emaliuotą puodą. Įdedama druskos ir savo sultyse troškinami 5 min. Po to sudedami, į švarius, kaštus stiklainius, užpilami karštomis sultimis, kuriose buvo troškinami. Jie 1-1,5 val. Pakaitinami verdančiame vandenyje ir hermetiškai uždaromi metaliniais dangteliais.

Komentarai (10)


  • . 2015-02-27 00:17

    Blyn, žmonės, jei jau rašot receptą, tai parašykit normaliai, čia juk ne blynai, kad "pagal skonį" druskos būtų :( Sakot daug, tai po perkūnais, KIEK tas daug?? Mano močiutė visad darydavo tik su druska, bet kiek ieškau, niekur negaliu tokio rec. rasti - visi tą actą kiša :( Arba dar gražiau, taip kaip čia: "reikia: grybų, druskos." Pffff.... Nors nusišauk. Aš ir pati žinau, kad reikia grybų ir druskos. Kokia prasmė tokių receptų?


  • as 2011-08-04 09:54

    as visus 10metu dedu sudytus arba raugintus grybus,du sykius nuvirintus ir dar nienas niekada neapsinodijo....O pernai ydomumo delei ydejau kelis stiklainius su actu ir man siaubingai nepatiko,niekas ju nevalgo dar dabar tebestovi.... %-)


  • profesionale 2011-07-25 19:14

    is tikruju nereikia jokio acto, :-p niekas neapsinuodys jaigu druskos nepagailesite ir tikrai gribus reikia pavirti kelis kartus svariame vandenyje, o po to praplauti ir virti su druska. :-) tokie grybai tiks viskam :super: ir sriubai, ir salotoms, ir apkepams ir kepimui, :super2: zodziu viskam viskam ka tik noresite pagaminti, reiks tik uzvirinti vandens, palaukti kol atsals ir atsidarius stiklaini praplauti grybus vandieniu, kad nebutu labai sudus. :super2:


  • SS 2010-11-23 11:39

    Su actu saugiau, nes jis tikrai stabdo bakteriju dauginimasi ir maziau sansu apsinuodyt. Be to ir kur kas skaniau.


  • inga 2010-11-23 01:31

    o jums visur actas... cia yra sudyti grybai,laikant rusyje,lb gerai stovi ir dar negirdejau,kad kas apsinuodytu. na nebent musmiriu prisideda. asmeniskai as verdu 3kart. pirma ir antra kartus verdu tik su vandeniu,po o grybus praplaunu svariai,o jau treciakart i plautus grybus pilu truputi vandens ir dedu druska,pipirus zirneliais,lauro lapu ir kai uzwerda-sudedu i iskaitintus stiklainius. :)


  • juratera 2010-09-12 22:27

    tai kad pridegs jeigu nei kiek nepilsit vandenuko...


  • marija 2009-09-10 06:50

    Marinuoti grybus žiemai be acto? Rizikuojate apsinuodyti.


  • (anonimas) 2009-08-30 21:46

    as kiek zinau tai druskos reikia daug :-)


  • ds 2009-08-09 11:09

    tiek, kad butu pagal skoni, gi raso.


  • rita 2009-05-28 16:30

    kiek reikia d4ti druskos?
    :-(


Daugiau receptų