Nuvalytus grybus nuplauti, nusausinti, supjaustyti riekelėmis.
Supjaustytus svogūnus pakepinti pusėje sviesto, sudėti grybus ir maišant pakepinti.
Bulves nuskusti, supjaustyti šiaudeliais (ar kitaip), apkepinti likusiame svieste, kol beveik iškeps, suberti grybus su svogūnais, pabarstyti druska, sudėti grietinę, išmaišyti, uždengti ir dar patroškinti.
Patiekiant pabarstyti susmulkintais žalumynais.
Skanaus.

Grybai su bulvėmis ir grietine
INGREDIENTAI:
600 gramų | bulvių |
3 vienetai | svogūnų (nedideli) |
šiek tiek | druskos |
60 gramų | sviesto |
300 mililitrų | grietinės |
50 gramų | žalumynų (smulkinti) |
1 kilogramas | grybų (baravykai, kazlėkai ar pievagrybiai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybai su bulvėmis ir grietine
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 600 gramų
- Svogūnai, nedideli, 3 vienetai
- Druska
- Sviestas, 60 gramų
- Grietinė, 300 mililitrų
- Žalumynai, smulkinti, 50 gramų
- Grybai, baravykai, kazlėkai ar pievagrybiai, 1 kilogramas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nuvalytus grybus nuplauti, nusausinti, supjaustyti riekelėmis.
Supjaustytus svogūnus pakepinti pusėje sviesto, sudėti grybus ir maišant pakepinti.
Bulves nuskusti, supjaustyti šiaudeliais (ar kitaip), apkepinti likusiame svieste, kol beveik iškeps, suberti grybus su svogūnais, pabarstyti druska, sudėti grietinę, išmaišyti, uždengti ir dar patroškinti.
Patiekiant pabarstyti susmulkintais žalumynais.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (8)
nuverdam grybus-juos i kiaurasamti,kad nusivarvetu nuo vandens. Tuo metu uzkaitinam alieju ir apkepam pjaustytas vakarykstes virtas bulves. Kitoj keptuvej dedam sviesta, kai ikaista- grybus, druska ir juoduosius maltus pipirus. Kai bulves apskrunda- sumetam jas ant svieste kepanciu grybu ir pavartom viska dar kepant pora min.Viska dedam i dubenelius ir zmones pagal skoni prisideda grietines ir ismaiso. Skaniau gyvenime nebuna- taip pasako zmogus paragaves sito paprasto dalyko ;)
ziuriu vien moterys, tai tesigamina arba gamina:) as ir gaminsiuos megstu grybus:)
NA VA PASIGAMINAU GRYBUS IR TIKRAI LABAI SKANU :super:
na neginsiu ir as ta patiekala padaryti jau siandiena . :-)
siulyciau bulves ne kepti, o virti smulkiai supjauscius ir tada suversti i grybus keptuveje, man asmeniskai skaniau. su krapais skanu.
sen ir as gaminsiu :super: :-D ;-)
:taip:
siaip as grybu nevalgau bet vyras sako skanu :-D
na aciu, sian kaip tik ruosiuos gamint :jee: