Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grybai su bulvėmis ir grietine
AUTORIUS:
Audrius
INGREDIENTAI:
600 gramų bulvių
3 vienetai svogūnų (nedideli)
šiek tiek druskos
60 gramų sviesto
300 mililitrų grietinės
50 gramų žalumynų (smulkinti)
1 kilogramas grybų (baravykai, kazlėkai ar pievagrybiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalytus grybus nuplauti, nusausinti, supjaustyti riekelėmis.
Supjaustytus svogūnus pakepinti pusėje sviesto, sudėti grybus ir maišant pakepinti.
Bulves nuskusti, supjaustyti šiaudeliais (ar kitaip), apkepinti likusiame svieste, kol beveik iškeps, suberti grybus su svogūnais, pabarstyti druska, sudėti grietinę, išmaišyti, uždengti ir dar patroškinti.
Patiekiant pabarstyti susmulkintais žalumynais.
Skanaus.

Grybai su bulvėmis ir grietine

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuvalytus grybus nuplauti, nusausinti, supjaustyti riekelėmis.
Supjaustytus svogūnus pakepinti pusėje sviesto, sudėti grybus ir maišant pakepinti.
Bulves nuskusti, supjaustyti šiaudeliais (ar kitaip), apkepinti likusiame svieste, kol beveik iškeps, suberti grybus su svogūnais, pabarstyti druska, sudėti grietinę, išmaišyti, uždengti ir dar patroškinti.
Patiekiant pabarstyti susmulkintais žalumynais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Audrius

Komentarai (8)


  • rita 2015-09-29 23:07

    nuverdam grybus-juos i kiaurasamti,kad nusivarvetu nuo vandens. Tuo metu uzkaitinam alieju ir apkepam pjaustytas vakarykstes virtas bulves. Kitoj keptuvej dedam sviesta, kai ikaista- grybus, druska ir juoduosius maltus pipirus. Kai bulves apskrunda- sumetam jas ant svieste kepanciu grybu ir pavartom viska dar kepant pora min.Viska dedam i dubenelius ir zmones pagal skoni prisideda grietines ir ismaiso. Skaniau gyvenime nebuna- taip pasako zmogus paragaves sito paprasto dalyko ;)


  • Algirdas 2014-09-02 18:37

    ziuriu vien moterys, tai tesigamina arba gamina:) as ir gaminsiuos megstu grybus:)


  • jovita 2013-01-15 18:02

    NA VA PASIGAMINAU GRYBUS IR TIKRAI LABAI SKANU :super:


  • jovita 2013-01-15 16:33

    na neginsiu ir as ta patiekala padaryti jau siandiena . :-)


  • edita 2012-05-30 17:35

    siulyciau bulves ne kepti, o virti smulkiai supjauscius ir tada suversti i grybus keptuveje, man asmeniskai skaniau. su krapais skanu.


  • vuta 2012-01-19 14:05

    sen ir as gaminsiu :super: :-D ;-)
    :taip:


  • danguole 2010-09-30 11:12

    siaip as grybu nevalgau bet vyras sako skanu :-D


  • Regina 2010-07-23 17:45

    na aciu, sian kaip tik ruosiuos gamint :jee:


Daugiau receptų