Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grybų pyragas
AUTORIUS:
Vita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
0.5 vieneto porų
1 vienetas svogūnų
200 gramų kiaulės faršo
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo)
150 gramų majonezo
šiek tiek druskos
150 gramų grietinės
šiek tiek prieskonių
1 arbatinis šaukštelis žalumynų (Provanso)
200 gramų grybų (virti)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Noriu pasiūlyti savo firminį, sezoninį, grybų-mėsos pyragą. Juk pyragas gali būti ir nesaldus.
Jį labai mėgsta ir mūsų vaikai, ir draugai. Tai - puikios savaitgalio ar vakarėlio vaišės.
Įdarui- faršą pakepiname, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
Sūdome, pabarstome pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Viską pakepiname, ataušiname.
Tešlai majonezą, grietinę ir kiaušinius sumaišome.
Sudedame kepimo miltelius bei išsijotus miltus ir viską gerai išmaišome.
Į pyrago formą, suteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilame 2/3 tešlos.
Tada tolygiai paskirstome įdarą ir užpilame likusia tešla.
Kepame įkaitintoje, iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas.
Tinka prie kavos, arbatos ar sultinio puodelio.
Labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.
Skanaus.

Grybų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Noriu pasiūlyti savo firminį, sezoninį, grybų-mėsos pyragą. Juk pyragas gali būti ir nesaldus.
Jį labai mėgsta ir mūsų vaikai, ir draugai. Tai - puikios savaitgalio ar vakarėlio vaišės.
Įdarui- faršą pakepiname, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
Sūdome, pabarstome pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Viską pakepiname, ataušiname.
Tešlai majonezą, grietinę ir kiaušinius sumaišome.
Sudedame kepimo miltelius bei išsijotus miltus ir viską gerai išmaišome.
Į pyrago formą, suteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilame 2/3 tešlos.
Tada tolygiai paskirstome įdarą ir užpilame likusia tešla.
Kepame įkaitintoje, iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas.
Tinka prie kavos, arbatos ar sultinio puodelio.
Labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vita

Komentarai


Daugiau receptų