Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Grybukai
AUTORIUS:
Ingrida
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
4 stiklinės miltai
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių baltymų
0.5 stiklinės grietinės
1 vienetas citrinų
2 valgomieji šaukštai aguonų
1 valgomasis šaukštas kakavos
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius išsukti su cukrumi.
2.
Į grietinę suberti sodą.
3.
Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, deti miltus (išsijotus) ir minkyti tešlą.
4.
Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniūžuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
5.
Gaminame "dažus" grybukams. Kiaušinio baltymą išsukti dubenyje su cukraus pudra. Sukti ilgai, kokias 10 minučių, kol iš gelsvoko pasidarys ryškiai baltas, kad būtų tokia tiršta masė.
6.
Masę padalinti pusiau, į vieną dalį įpilti citrinos sulciu (pagal skonį, kad būtų saldžiarūgštis), į kitą įmaišyti kakavos. kotukus apibarstyti aguonomis.
7.
Iškeptus grybukus dažyti: galvas rudai, o kotus baltai.

Grybukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išsukti su cukrumi.

  2. Į grietinę suberti sodą.

  3. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, deti miltus (išsijotus) ir minkyti tešlą.

  4. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniūžuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.

  5. Gaminame "dažus" grybukams. Kiaušinio baltymą išsukti dubenyje su cukraus pudra. Sukti ilgai, kokias 10 minučių, kol iš gelsvoko pasidarys ryškiai baltas, kad būtų tokia tiršta masė.

  6. Masę padalinti pusiau, į vieną dalį įpilti citrinos sulciu (pagal skonį, kad būtų saldžiarūgštis), į kitą įmaišyti kakavos. kotukus apibarstyti aguonomis.

  7. Iškeptus grybukus dažyti: galvas rudai, o kotus baltai.

Receptą atsiuntė Ingrida

Komentarai (1)


  • IndrePe 2019-07-12 20:27

    Receptas nuostabus. Pagal šitą tešlą kepiau ir gaidelius. Išėjo labai puikūs. Ačiū


Daugiau receptų