Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Gudobelių uogienė
AUTORIUS:
Vilma
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
300 mililitrų vandens
šiek tiek citrinos rūgšties
šiek tiek vanilinio cukraus
1 kilogramas gudobelių (uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą.
Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų.
Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.

Gudobelių uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą.
Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų.
Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.

Receptą atsiuntė Vilma

Komentarai (2)


  • alma 2010-10-11 12:03

    patarimas verdant uogienę:kauliukai labai gerai atsiskirs su aparatu vyšnių kauliukams išimti. Aišku kauliukų lieka,bet labai nedaug.


  • Tomas 2010-10-06 22:05

    Sveiki,
    Taip gausis su ju kauliukais?
    gal yra galimybes paprastesnes kauliukus atskirti?
    Aciu


Daugiau receptų