Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Heraklio Kukuliai
AUTORIUS:
elinda
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
šiek tiek jautienos faršo (ir kiaulienos faršas)
šiek tiek kiaušinių
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Pasiruošiame heraklio kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono. Suformuojame paplotėlį (panašiai kaip darytumet cepelinus iš bulvių), tada imame išvirtą nuluptą kiaušinį, dedame jį į vidų, kas mėgsta rekomenduoju užpilti sojos - labai tinka. Tada užlopome viską pirščiukais, kad gautųsi kotletukas.
Na ir į įkaitintą orkaitę, skardą ištepus aliejumi, dedame tuos kotletukus. Kas mėgsta, gali kepti keptuvėje, bet orkaiteje geriau. Karts nuo karto pašlakstykit kotletukus citrinos sulčių bei aliejaus mišiniu.

Valgyti galima su makaronais ir pomidorų tyre, arba su bulvėm ir raugintais agurkėliais. Labai skanu, labai gražu, ypač tinka šventėms ir pavaišinti draugams.

Heraklio Kukuliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsiverdame kiaušinius, atvėsiname, nulupame. Pasiruošiame heraklio kukulius: imame faršą, į jį dedame pjaustyto svogūno galvą, mušame žalią kiaušinį, beriame žolelių prieskonių (baziliko, petražolių ir kt. ką turite), citrinpipirių, druskos, kardamono. Suformuojame paplotėlį (panašiai kaip darytumet cepelinus iš bulvių), tada imame išvirtą nuluptą kiaušinį, dedame jį į vidų, kas mėgsta rekomenduoju užpilti sojos - labai tinka. Tada užlopome viską pirščiukais, kad gautųsi kotletukas.
Na ir į įkaitintą orkaitę, skardą ištepus aliejumi, dedame tuos kotletukus. Kas mėgsta, gali kepti keptuvėje, bet orkaiteje geriau. Karts nuo karto pašlakstykit kotletukus citrinos sulčių bei aliejaus mišiniu.

Valgyti galima su makaronais ir pomidorų tyre, arba su bulvėm ir raugintais agurkėliais. Labai skanu, labai gražu, ypač tinka šventėms ir pavaišinti draugams.

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (33)


  • gedas 2012-07-28 16:22

    SCOTTISH EGGS tikras sio patiekalo pavadinimas :-D


  • Murkita 2011-08-30 16:24

    atrodo tai labai skaniai, reikes kada pameginti issikepti ir man :)


  • yoo 2011-07-24 21:14

    mirtinai skanu...po sito gerio uzvaldo heraklio jegos...


  • Oksana 2011-02-23 12:31

    liekiu i parda ir bandysiu gamint,svarbiausia klad vyrui patyktu o:-)


  • irina 2011-02-21 18:21

    katik pavalgem tikrai skanu ir puikiai gavos.super :super2: :super:


  • irina 2011-02-21 14:24

    eisiu dabar gamint seip gan graziai atrodo o koks skonis bus oarasysiu veliau mano vyras ivertins :-) :-) :-) :-)


  • joliukas 2011-01-25 19:58

    turiu drauga kuris sportuoja, tai jam bus kaip tik, saunus receptelis! :super:


  • inga dubauskaite 2010-12-31 09:40

    cia tradicinis anglu patiekalas,tik jie apvolioja kotleta dziuveseliuose ir verda aliejui 10min.skanu :-)


  • Sucka 2010-11-05 08:52

    Geriau tiktu pavadinimas "Heraklio kiausiniai"...


  • Sucka 2010-11-05 08:50

    Labai graziai ir idomiai :super:


Daugiau receptų