Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Įdaryta cukinija pagal Aušrą
AUTORIUS:
Aušra
INGREDIENTAI:
4 česnakų
1 vienetas pomidorų pastos (indelis)
500 gramų kiaulės faršo
šiek tiek majonezo
šiek tiek pomidorų padažo
šiek tiek prieskonių
0.25 vieneto čili pipirų
3 vienetai cukinijos
50 gramų sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauname ir išskobiame cukinijas. Išmesti reikia tik tą dalį su sėklytėmis, kitą išskobtą masę padėti atskirai. Faršą apkepiname, suberiame pjaustytus česnakus, po smulkiai supjaustytą čili pipiriuką. Dar apkepiname. Beriame prieskonius (aš naudojau daug pipirų, druskos, kaukazietiškų prieskonių, chmeli suneli, papildomai dėjau kalendros, baziliko, mairūno), tada supjaustytus išskobtos cukinijos gabaliukus ir šiek tiek patroškiname. Sudedame supjaustytus pomidorus (aš dėjau ne visą indelį ir skysčio nenaudojau, nors jį paprieskoniavus galima pabandyti naudoti ir vietoj pomidorų padažo). Patroškinus keletą minučių įdedame po šaukštą majonezo ir pomidorų padažo.
Cukinijų vidų ištepame mėgstamais prieskoniais ir pridedame paruoštos masės, apšlakstome aliejumi. Dedame į orkaitę ir kepama apie 30 min 180 laipsnių temperatūroje, tuomet išimame, aptepame majonezu, užbarstome sūriu ir gražiname į orkaitę iki tol, kol sūris išsilydys .

Įdaryta cukinija pagal Aušrą

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplauname ir išskobiame cukinijas. Išmesti reikia tik tą dalį su sėklytėmis, kitą išskobtą masę padėti atskirai. Faršą apkepiname, suberiame pjaustytus česnakus, po smulkiai supjaustytą čili pipiriuką. Dar apkepiname. Beriame prieskonius (aš naudojau daug pipirų, druskos, kaukazietiškų prieskonių, chmeli suneli, papildomai dėjau kalendros, baziliko, mairūno), tada supjaustytus išskobtos cukinijos gabaliukus ir šiek tiek patroškiname. Sudedame supjaustytus pomidorus (aš dėjau ne visą indelį ir skysčio nenaudojau, nors jį paprieskoniavus galima pabandyti naudoti ir vietoj pomidorų padažo). Patroškinus keletą minučių įdedame po šaukštą majonezo ir pomidorų padažo.
Cukinijų vidų ištepame mėgstamais prieskoniais ir pridedame paruoštos masės, apšlakstome aliejumi. Dedame į orkaitę ir kepama apie 30 min 180 laipsnių temperatūroje, tuomet išimame, aptepame majonezu, užbarstome sūriu ir gražiname į orkaitę iki tol, kol sūris išsilydys .

Receptą atsiuntė Aušra

Komentarai (22)


  • Ingrida 2014-07-27 15:12

    Vietoj majonezo galima dėti liesą grietinėlę , kiaulieną pakeisti jautiena ar vištienos krūtinėle ir nebus riebu :)


  • Tania 2012-08-06 11:58

    Labai skanus patiekalas :super: aš kiekvienais metais iš kaimo cukinijų parsivežu ir vis nežinodavau kaip jas skaniai paruošti, bet radau šį receptą, pakoregavau pagal savo skonį ir dabar vis su nekantrumu laukiu, kada gi bus šviežių cukinijų kaime :-)


  • Rutene 2012-07-31 12:17

    Nesuprantu kam komentuot patiekalą jai tik pagal sudėti ir nuotrauka skonis sprendžiamas?! Siūlyčiau visoms fyfoms pirma nusikirpus nagus atsistoti prie viryklės ir pagamint, o tada komentuot. Net parašyta "majonezas pagal skoni" tai ir dėkit kiekviena pagal save. Net pikta pasidarė paskaičius komentarus-toks vaizdas, kad lietuvaitės tik kita įžeidinėt ir temoka. Ačiū Aušra už receptą-man jis labai patiko :super: tik viska dėjau pagal save, todėl ir įžeidinėt nieko neprireikė :-D


  • editka 2011-10-25 16:31

    tai nepilkite brangiosios to aliejaus ir majonezo be saiko, tai ir nesigaus kiaulems edalas :ok:


  • sigita 2011-09-04 19:46

    baisiu.....NIKO NAUJO TOIK GINCAI...


  • Ilona ;] 2011-09-04 00:37

    O man skaniai gavosi.:) Tik esu vegetare tai vietoj farso as dejau kepintus svogunus :) Aciu uz recepta :)


  • korina 2011-08-25 21:41

    solveiga-tikra ukininke :-D ,mesla kabink o ne internetu landziok


  • Solveiga 2011-08-24 15:51

    manyciau kai kurios komentuojancios moterys nelabai susipazinusios su kultura..


  • korina 2011-08-15 21:22

    maziau majoneza vartok,tada greiciau atsistosi i vezias.. :-D


  • Aušra 2011-08-15 09:48

    Nėra ko atsiprašinėti, kiekvienas individualus, be to Jūsų ir komentaras normalus :) Po gimdymo priaugti kilogramai dar ne visi nukrito, bet šiaip nesiskundžiu :-)


Daugiau receptų