Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Įdaryta vištienos krūtinėlė
AUTORIUS:
Justina
INGREDIENTAI:
5 česnakų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas vištiena (krūtinėlė)
šiek tiek majonezo
100 gramų pievagrybių
šiek tiek grietinėlės
šiek tiek prieskonių (vištienai)
šiek tiek žalumynų
50 gramų grybų (džiovinti)
šiek tiek lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia vištienos krūtinėlę padalyti į dvi dalis ir padaryti įpjovą įdarui.
Vištieną ištrinti turimais prieskoniais.
Sutarkavus pusę svogūno, jo sultimis apšlakstyti paukštieną.
Sutarkavus česnaką, sumaišyti jį su baziliku bei majonezu, gautu padažu kruopščiai ištrinti vištieną ir palikti marinuotis 2 val.
Įdarui išmirkytus bei nuplautus džiovintus grybus smulkiai supjaustyt, nulupti bei smulkiai supjaustyti pievagrybius, bei likusią pusę svogūno ir viską kepti su grietinėle, kol viskas suminkštės ir atsiras sulčių (nepamiršti masės pagardinti druska, pagal skonį).
Gauta mase įdaryti paukštienos krūtinėlę, ir apibarstyti lydytu sūriu.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 min., kol gražiai apskrus.
Patiekti su mėgstamomis salotomis ar kitu pagardu.
Skanaus.

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia vištienos krūtinėlę padalyti į dvi dalis ir padaryti įpjovą įdarui.
Vištieną ištrinti turimais prieskoniais.
Sutarkavus pusę svogūno, jo sultimis apšlakstyti paukštieną.
Sutarkavus česnaką, sumaišyti jį su baziliku bei majonezu, gautu padažu kruopščiai ištrinti vištieną ir palikti marinuotis 2 val.
Įdarui išmirkytus bei nuplautus džiovintus grybus smulkiai supjaustyt, nulupti bei smulkiai supjaustyti pievagrybius, bei likusią pusę svogūno ir viską kepti su grietinėle, kol viskas suminkštės ir atsiras sulčių (nepamiršti masės pagardinti druska, pagal skonį).
Gauta mase įdaryti paukštienos krūtinėlę, ir apibarstyti lydytu sūriu.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 min., kol gražiai apskrus.
Patiekti su mėgstamomis salotomis ar kitu pagardu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Justina

Komentarai (4)


  • Justina 2012-06-03 00:07

    Nepaminėjau,kad prieš tai reikia sutarkuot sūrį per burokinę tarką, o prieš dedant į orkaitę apibarstyt ;)


  • nijole 2012-06-02 19:10

    tik nesuprantu kaip apibarstyti lydytu suriu


  • violeta 2012-05-17 09:18

    %-) tikiu lb skanu :super:


  • Daiva 2012-04-17 14:52

    atrodo labai skanei :super: butinai pabandysiu pasigaminti :-)


Daugiau receptų