
1 stiklinė | alyvuogių (žaliosios) |
5 | česnakų |
1 sauja | čiobrelių (šakelės) |
šiek tiek | juodųjų pipirų (šviežiai malti) |
2 vienetai | laurų lapų (lapai) |
4 vienetai | morkų |
1 arbatinis šaukštelis | paprikų (raudonoji, dribsniai) |
1 vienetas | svogūnų |
125 gramai | špinatų |
1.5 kilogramo | jaučio kumpio |
4 vienetai | kiaušinių (kietai virti) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
750 mililitrų | raudonojo vyno |
0.25 stiklinės | parmezano sūrio (tarkuotas) |
šiek tiek | druskos |
1 sauja | raudonėlių (šakelės) |
Įtrinkite kumpį iš visų pusių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
Tuomet paskleiskite ant vienos kumpio pusės nuplautus ir susmulkintus špinatus, nuskustas morkas, nuluptų virtų kiaušinių riekeles, alyvuoges, svogūno griežinėlius, sūrį, pabarstykite viską druska, grūstais raudonosios paprikos dribsniais ir suvyniokite kumpį į ilgą ritinį.
Apriškite vyniotinį storu siūlu, kad kepant nepasileistu, ir dėkite į gilią kepimo skardą.
Kepkite apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
Tuomet išimkite vyniotinį iš orkaitės ir užpilkite vynu bei vandeniu, kad pilnai apsemtų vyniotinį, sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapus, pagardinkite prieskoniais ir taip kepkite apie 1 val. 30 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį vyniotinį išimkite iš kepimo skardos ir palikite 15 min.
Tuomet nuvyniokite siūlą ir supjaustykite riekelėmis.
Galite patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip užkandį.
Skanaus!
Įdarytas jautienos vyniotinis

- Alyvuogės, žaliosios, 1 stiklinė
- Česnakai, 5
- Čiobreliai, šakelės, 1 sauja
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Laurų lapai, lapai, 2 vienetai
- Morkos, 4 vienetai
- Paprika, raudonoji, dribsniai, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai, 1 vienetas
- Špinatai, 125 gramai
- Jautienos kumpis, 1.5 kilogramo
- Kiaušiniai, kietai virti, 4 vienetai
- Alyvuogių aliejus
- Raudonas vynas, 750 mililitrų
- Parmezano sūris, tarkuotas, 1/4 stiklinės
- Druska
- Raudonėliai, šakelės, 1 sauja
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Įpjaukite jautienos kumpį ir atverskite kaip knygą, kad gautųsi pailgas didelis blynas.
Įtrinkite kumpį iš visų pusių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
Tuomet paskleiskite ant vienos kumpio pusės nuplautus ir susmulkintus špinatus, nuskustas morkas, nuluptų virtų kiaušinių riekeles, alyvuoges, svogūno griežinėlius, sūrį, pabarstykite viską druska, grūstais raudonosios paprikos dribsniais ir suvyniokite kumpį į ilgą ritinį.
Apriškite vyniotinį storu siūlu, kad kepant nepasileistu, ir dėkite į gilią kepimo skardą.
Kepkite apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
Tuomet išimkite vyniotinį iš orkaitės ir užpilkite vynu bei vandeniu, kad pilnai apsemtų vyniotinį, sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapus, pagardinkite prieskoniais ir taip kepkite apie 1 val. 30 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį vyniotinį išimkite iš kepimo skardos ir palikite 15 min.
Tuomet nuvyniokite siūlą ir supjaustykite riekelėmis.
Galite patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip užkandį.
Skanaus!
Komentarai