Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Įdarytas karpis
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
šiek tiek ryžių (virti)
šiek tiek žirnių (konservuoti)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas karpių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek prieskonių (žuvims)
1 vienetas žuvies (šaldyta)
šiek tiek žalumynų (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti pilvo kraštą nepažeidžiant odos. Pradedant nuo papilvės, peiliu ir pirštais atskirti odą. Nepažeidžiant odos, prie galvos žuvį įpjauti. Lenkti galvą į nugaros pusę ir per stuburą perlaužti. Tada odą su galva numauti uodegos link ir žuvį perpjauti, paliekant dalį prie uodegos. Pasiruošti įdarą. Žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su šaldyta ir atitirpinta žuvimi sumalti. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus ryžius, apkepintas svieste morkas. Gautą masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti. Dėti į didelę lėkštę, puošti žalumynais, citrinomis ar pan. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!

Įdarytas karpis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti pilvo kraštą nepažeidžiant odos. Pradedant nuo papilvės, peiliu ir pirštais atskirti odą. Nepažeidžiant odos, prie galvos žuvį įpjauti. Lenkti galvą į nugaros pusę ir per stuburą perlaužti. Tada odą su galva numauti uodegos link ir žuvį perpjauti, paliekant dalį prie uodegos. Pasiruošti įdarą. Žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su šaldyta ir atitirpinta žuvimi sumalti. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus ryžius, apkepintas svieste morkas. Gautą masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti. Dėti į didelę lėkštę, puošti žalumynais, citrinomis ar pan. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • Jurgita 2013-02-04 16:54

    Skonio reikalas... ;) Kas žuvies patiekalus mėgsta, tai pasiginčytų... :-D Pas mus giminėje per šventes turi būti žuvies patiekalų ir jie ilgai neužsistovi... Jos visada būna gausu, nes turim užkietėjusių žvejų! :) O dabar neužilgo garuos ir stinta..


Daugiau receptų