Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Įdarytas karpis su lašinukais
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1.5 kilogramo karpių
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 stiklinės džiūvesėlių
1 stiklinė pieno
0.5 stiklinės manų kruopų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (žuvies)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis. Atsargiai nulupti karpio odą perpjaunant pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos. Išimti iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustyti ir kepinti alyvų aliejuje (2/3 viryklės galingumo) 5 min. Žuvies mėsą sumalti kartu su lašinukais ir dėti į dubenį. Sudėti atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvėsėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius. Gautą masę gerai išmaišyti ir atsargiai sukimšti į žuvies odą. Perforuotą puodą uždėti ant tokio pat skersmens puodo su vandeniu. Žuvį dėti į perforuotą puodą ir virti ant garų apie 1 vai. Tada gerai atvėsinti, papuošti žalumynais ir patiekti.

Įdarytas karpis su lašinukais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis. Atsargiai nulupti karpio odą perpjaunant pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos. Išimti iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustyti ir kepinti alyvų aliejuje (2/3 viryklės galingumo) 5 min. Žuvies mėsą sumalti kartu su lašinukais ir dėti į dubenį. Sudėti atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvėsėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius. Gautą masę gerai išmaišyti ir atsargiai sukimšti į žuvies odą. Perforuotą puodą uždėti ant tokio pat skersmens puodo su vandeniu. Žuvį dėti į perforuotą puodą ir virti ant garų apie 1 vai. Tada gerai atvėsinti, papuošti žalumynais ir patiekti.

Komentarai (1)


  • Danute 2010-06-14 19:32

    :-(


Daugiau receptų