Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Įdaryti kalmarai graikiškai
AUTORIUS:
Jūratė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja kedro riešutų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
4 vienetai pomidorų pastos (trinti per tarką)
5 valgomieji šaukštai ryžių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek krevečių su kevalu (mažosios)
8 vienetai kalmarų (vidutiniai)
šiek tiek druskos
1 sauja razinų (juodos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
4 porcijos.

Padažui dar reikės:
svogūnas
1 skiltelė česnako
500 gr. natūralaus pomidorų padažo.

Išvalom kalmarus, darom padažą, supjaustom svogūną ir česnaką, dedam į didesnį puodą truputį aliejaus, apkepam svogūną su česnaku, supilam padažą, įpilam vandens, dedam druską, pipirus ir paliekam virt, kol darysim kalmarams įdarą.
Keptuvėje apkepam supjaustytą svoguną, dedam riešutus, razinas, tarkuotus pomidorus, pakepam 5 min, dedam ryžius, krapus, petražoles, kepinam, kol susigers ryžiai.
Imam kalmarus, dedam įdarą, su mediniais dantų krapštukais uždarom kalmaro viršų, kad neišbėgtų įdaras. Kalmarus dedam į puode verdantį padažą, verdam 25 min.

Įdaryti kalmarai graikiškai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

4 porcijos.

Padažui dar reikės:
svogūnas
1 skiltelė česnako
500 gr. natūralaus pomidorų padažo.

Išvalom kalmarus, darom padažą, supjaustom svogūną ir česnaką, dedam į didesnį puodą truputį aliejaus, apkepam svogūną su česnaku, supilam padažą, įpilam vandens, dedam druską, pipirus ir paliekam virt, kol darysim kalmarams įdarą.
Keptuvėje apkepam supjaustytą svoguną, dedam riešutus, razinas, tarkuotus pomidorus, pakepam 5 min, dedam ryžius, krapus, petražoles, kepinam, kol susigers ryžiai.
Imam kalmarus, dedam įdarą, su mediniais dantų krapštukais uždarom kalmaro viršų, kad neišbėgtų įdaras. Kalmarus dedam į puode verdantį padažą, verdam 25 min.

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (6)


  • regvyta 2012-06-01 18:04

    tai kokio kietumo tas kalmaras jei jis verdamas ketieja po 25 min jis butu kaip trintukas


  • (anonimas) 2010-02-23 20:55

    pabandysiu ;-)


  • jurate 2009-11-04 19:38

    Ramintukai..krevetes dedam pries pati gala.., :ok:


  • ramintukas 2009-10-18 13:07

    o kur ir kada deti krevetes?


  • rasa 2009-07-11 20:09

    :super: :super: :-)


  • sole 2009-04-05 18:05

    :-* :parselis:


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...