Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Įdarytos keptos bulvės
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
10 vienetų bulvių (didelės, gerai suverdančios)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui:
125 ml pieno
125 ml grietinėlės
50 g Ementalio arba Parmezano sūrio
50 g sviesto

Bulves gerai nuplaukite, kiekvienos jų dalį per visą ilgį nupjaukite. Pjūvį pabarstykite druska. Bulves dėkite į riebalais suteptą skardą pjūviais į viršų. Orkaitę įkaitinkite iki 175 - 200 laipsnių Celcijaus ir kepkite bulves apie 40 minučių. Tada atsargiai, nepažeisdami lupenų, išskobkite mikštimą.
Gaminkite įdarą: bulvių minkštimą sutrinkite su karštu pienu ir grietinėle. Košės prikimškite išskobtas bulves, pabarstykite jas tarkuotu sūriu. Sviestą ištirpinkite ir pakaitinkite, kol jis taps šviesiai rudos spalvos. Apliekite juo bulves ir vėl šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 - 225 laipsnių Celcijaus. Kepkite apie 20 minučių, kol susidarys traški plutelė. Skanaus! ;)

Įdarytos keptos bulvės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
125 ml pieno
125 ml grietinėlės
50 g Ementalio arba Parmezano sūrio
50 g sviesto

Bulves gerai nuplaukite, kiekvienos jų dalį per visą ilgį nupjaukite. Pjūvį pabarstykite druska. Bulves dėkite į riebalais suteptą skardą pjūviais į viršų. Orkaitę įkaitinkite iki 175 - 200 laipsnių Celcijaus ir kepkite bulves apie 40 minučių. Tada atsargiai, nepažeisdami lupenų, išskobkite mikštimą.
Gaminkite įdarą: bulvių minkštimą sutrinkite su karštu pienu ir grietinėle. Košės prikimškite išskobtas bulves, pabarstykite jas tarkuotu sūriu. Sviestą ištirpinkite ir pakaitinkite, kol jis taps šviesiai rudos spalvos. Apliekite juo bulves ir vėl šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 - 225 laipsnių Celcijaus. Kepkite apie 20 minučių, kol susidarys traški plutelė. Skanaus! ;)

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (3)


  • pocoyo 2010-06-04 23:55

    bandysiu. :taip:


  • Ana 2010-06-04 23:34

    irman idomu, bandysiu


  • liu 2010-06-04 13:16

    idomu. :taip:


Daugiau receptų