Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Imbieriniai sausainiai
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
40 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas)
200 gramų medaus
1 arbatinis šaukštelis muskato
2 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išlydome kartu su medumi ir atvėsiname.
Beriame cukrų (jei mėgstate saldžiau, dėkite maždaug 50-70g) bei vanilinį cukrų, įmušame po vieną kiaušinį, beriame prieskonius.
Pamaišome.
Įsijojame miltus ir pradedame minkyti tešlą.
Išminkytą tešlą iškočiojame.
Iš jos išspaudžiame norimos formos sausainiukus ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 min.
Skanaus!

Imbieriniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kambario temperatūros sviestą išlydome kartu su medumi ir atvėsiname.
Beriame cukrų (jei mėgstate saldžiau, dėkite maždaug 50-70g) bei vanilinį cukrų, įmušame po vieną kiaušinį, beriame prieskonius.
Pamaišome.
Įsijojame miltus ir pradedame minkyti tešlą.
Išminkytą tešlą iškočiojame.
Iš jos išspaudžiame norimos formos sausainiukus ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 min.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (7)


  • Viki 2013-12-19 19:06

    Nemačiau Prancūzijos parduotuvių lentynose sodos. Galbūt tiktų kepimo milteliai nugesinti actu?


  • D 2011-12-22 19:51

    sveiki. o ar galima dėt tarkuotą imbierą? nuotraukoje lyg ir matosi tarkuoto imbiero plaušelis:) noriu kad imbiero būtų daug ir gerai jaustųsi. netgi aštru gali būt, tik ar nepagadins, kad jis bus šlapias o ne sausas? ačiū.


  • Augustė 2011-12-22 17:59

    Tik ką baigė kepti sausainiukai, labai skanūs ! Tik va, medaus neturėjau, tad pakeičiau cukrum, bet sausainiukai dėl to nesuprastėjo :)
    Dėl sausainiukų kiekio, tai dariau plonyčius, maždaug 5 cm skersmens skrituliukus, tai gavosi apie 100 sausainiukų ;)


  • Ieva 2011-12-20 12:38

    Sakykite kiek sausainių pagaminot iš šios tešlos?


  • asai 2010-11-18 11:51

    aiskutis :super:


  • Martyna 2010-11-17 20:41

    Cukraus berti tiek, kiek kiekvienas nori. Nes šiame recepte, jei nepastebėjote, dedu daug medaus, o jis yra iš prigimties saldesnis, tad man jo pilnai užteko. Jei kas mėgsta saldžiau, patarčiau įdėti apie 50-70 g cukraus. Tik nedaugiau.


  • asai 2010-11-17 14:16

    o tai kiek cukraus?


Daugiau receptų