Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Imbierinis kiaulienos kumpis
AUTORIUS:
Raimonda
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
5 česnakų
40 gramų imbierų
45 mililitrai medaus
2.5 kiaulienos kumpio
2 valgomieji šaukštai druskos
50 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską.
Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska.
Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti.
Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės.
Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.

Imbierinis kiaulienos kumpis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską.
Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska.
Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti.
Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės.
Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.

Receptą atsiuntė Raimonda

Komentarai


Daugiau receptų