Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Imbierinis namelis
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Kalėdos nebūtų Kalėdos be imbierinio namelio. Galima kuo ramiausiai jį pagaminti per vieną dieną (turėtų užtrukti apie pusiaudienį - jei turite balkoną, tai bus idealiausia Kalėdos nebūtų Kalėdos be imbierinio namelio. Galima kuo ramiausiai jį pagaminti per vieną dieną (turėtų užtrukti apie pusiaudienį - jei turite balkoną, tai bus idealiausia šalta vieta, kur bus galima labai greitai išdžiovinti glajų). Galima namelį pradėti gaminti jau gruodžio pradžioje, nes šis namelis nėra greitai gendantis produktas. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
700 gramų kvietinių miltų
250 gramų cukraus
200 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių
75 gramai sviesto (minkšto)
75 gramai kakavos
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
0.5 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 arbatinio šaukštelio malto kardamono
0.5 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 žiupsnelis malto muskato
Glajui:
450 gramų cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
0.5 arbatinio šaukštelio krakmolo
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia iš popieriaus (ar kartono) išsikirpti reikiamas detalias (žiūrėti nuotraukas).
2.
Nusijoti miltus ir sumaišyti su kakava, druska bei prieskoniais.
3.
Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinti 100 g cukraus. Kai jis parus, atsargiai įpilti 100 ml verdančio vandens. Nuolat maišant, suberti likusį cukrų ir virti apie 4 min. Leisti sirupui kiek atvėsti, tada supilti medų ir sukrėsti minkštą sviestą. Viską supilti į miltų mišinį. Gerai išminkyti tešlą iki vientisos konsistencijos. Palikti atvėsti.
4.
Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į atvėsusią tešlą. Dar kartą gerai viską išminkyti, padalinti tešlą į dvi dalis ir suvynioti į maistinę plėvelę. 1-3 paroms dėti į šaldytuvą.
5.
Iškočioti 3-4 mm storio tešlos lakštus. Išpjauti detales. Likučius iškočioti į šiek tiek storesnį lakštą - namelio pagrindą.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 min. Iškepusias dalis sudėti ant lygaus paviršiaus, kad neužlinktų krašteliai ir džiovinti kambario temperatūroje 1-3 paras. Išdžiuvusias galima laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėn.
7.
Glajui vieną baltymą sumaišyti su 150 g persijotos cukraus pudros. Plakti apie 2 min. Įpilti šaukštelį citrinų sulčių ir plakti dar 3 min. Glajus turi pabalti ir virsti lygia tąsia mase.
8.
Sukrėsti masę į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir papuošti detales. Glajaus likučiu aptepti pagrindą. Palikti kambario temperatūroje, kol glajus sustings.
9.
Likusius baltymus išplakti su likusia cukraus pudra, krakmolu ir citrinų rūgštimi. Turi išeiti gerokai tirštesnė masė.
10.
Suklijuoti tarpusavyje namo priekį ir vieną sieną, palaikyti suspaudus kelias minutes ir palikti padžiūti. Tada suklijuoti likusias sienas, pritvirtinti namą prie pagrindo.
11.
Kai glajus sutvirtės, patepti juo visą sienų viršų ir pritvirtinti vieną stogo dalį, po to antrą.
12.
Suklijuoti tarpusavyje visas kamino detales ir, kai jis pakankamai sutvirtės, priklijuoti prie stogo. Atskiesti likusį glajų citrinų sultimis ir papuošti stogą bei kaminą. Palikti viską išdžiūti.

Imbierinis namelis

Recepto autorius: Kalėdos nebūtų Kalėdos be imbierinio namelio. Galima kuo ramiausiai jį pagaminti per vieną dieną (turėtų užtrukti apie pusiaudienį - jei turite balkoną, tai bus idealiausia ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia iš popieriaus (ar kartono) išsikirpti reikiamas detalias (žiūrėti nuotraukas).

  2. Nusijoti miltus ir sumaišyti su kakava, druska bei prieskoniais.

  3. Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinti 100 g cukraus. Kai jis parus, atsargiai įpilti 100 ml verdančio vandens. Nuolat maišant, suberti likusį cukrų ir virti apie 4 min. Leisti sirupui kiek atvėsti, tada supilti medų ir sukrėsti minkštą sviestą. Viską supilti į miltų mišinį. Gerai išminkyti tešlą iki vientisos konsistencijos. Palikti atvėsti.

  4. Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į atvėsusią tešlą. Dar kartą gerai viską išminkyti, padalinti tešlą į dvi dalis ir suvynioti į maistinę plėvelę. 1-3 paroms dėti į šaldytuvą.

  5. Iškočioti 3-4 mm storio tešlos lakštus. Išpjauti detales. Likučius iškočioti į šiek tiek storesnį lakštą - namelio pagrindą.

  6. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 min. Iškepusias dalis sudėti ant lygaus paviršiaus, kad neužlinktų krašteliai ir džiovinti kambario temperatūroje 1-3 paras. Išdžiuvusias galima laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėn.

  7. Glajui vieną baltymą sumaišyti su 150 g persijotos cukraus pudros. Plakti apie 2 min. Įpilti šaukštelį citrinų sulčių ir plakti dar 3 min. Glajus turi pabalti ir virsti lygia tąsia mase.

  8. Sukrėsti masę į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir papuošti detales. Glajaus likučiu aptepti pagrindą. Palikti kambario temperatūroje, kol glajus sustings.

  9. Likusius baltymus išplakti su likusia cukraus pudra, krakmolu ir citrinų rūgštimi. Turi išeiti gerokai tirštesnė masė.

  10. Suklijuoti tarpusavyje namo priekį ir vieną sieną, palaikyti suspaudus kelias minutes ir palikti padžiūti. Tada suklijuoti likusias sienas, pritvirtinti namą prie pagrindo.

  11. Kai glajus sutvirtės, patepti juo visą sienų viršų ir pritvirtinti vieną stogo dalį, po to antrą.

  12. Suklijuoti tarpusavyje visas kamino detales ir, kai jis pakankamai sutvirtės, priklijuoti prie stogo. Atskiesti likusį glajų citrinų sultimis ir papuošti stogą bei kaminą. Palikti viską išdžiūti.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų