Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ispaniška "Tortilla"
AUTORIUS:
Inga
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (1-1,5)
2 vienetai svogūnų
6 vienetai kiaušinių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustas ir supjaustytas nedideliais gabalėliais bulves kepame aliejuje gilioje keptuvėje (aliejaus pilame negailėdami). Į pakepintas bulves beriame supjaustytus svogūnus, druską, prieskonius ir kepam toliau, kol pilnai iškeps bulvės. Kiaušinius (trynius su baltymais) išplakame. Į indą su išplaktais kiaušiniais dedame nuvarvintas, iškeptas bulves su svogūnais, viską lengvai išmaišome. Imame kitą, negilią keptuvę ir pilame paruoštą kiaušinių, bulvių ir svogūnų masę. Kepame kol šiek tiek apsitraukia viršus. Paėmę didelią lėkštę, dedame ant keptuvės ir apverčiame, kad masė būtų lėkštėje. Apverstą „Tortilla“ vėl dedame į keptuvę (šis procesas turi būti pakankamai greitas, kad masė nesubyrėtu) ir kepame kitą jos pusę. Iškepusią „Tortilla“ galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.
Tai yra pigus ir skanus patiekalas. Skanaus.

Ispaniška "Tortilla"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuskustas ir supjaustytas nedideliais gabalėliais bulves kepame aliejuje gilioje keptuvėje (aliejaus pilame negailėdami). Į pakepintas bulves beriame supjaustytus svogūnus, druską, prieskonius ir kepam toliau, kol pilnai iškeps bulvės. Kiaušinius (trynius su baltymais) išplakame. Į indą su išplaktais kiaušiniais dedame nuvarvintas, iškeptas bulves su svogūnais, viską lengvai išmaišome. Imame kitą, negilią keptuvę ir pilame paruoštą kiaušinių, bulvių ir svogūnų masę. Kepame kol šiek tiek apsitraukia viršus. Paėmę didelią lėkštę, dedame ant keptuvės ir apverčiame, kad masė būtų lėkštėje. Apverstą „Tortilla“ vėl dedame į keptuvę (šis procesas turi būti pakankamai greitas, kad masė nesubyrėtu) ir kepame kitą jos pusę. Iškepusią „Tortilla“ galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.
Tai yra pigus ir skanus patiekalas. Skanaus.

Receptą atsiuntė Inga

Komentarai (9)


  • strikse 2010-07-01 17:16

    na va ka tik pasigaminau si patiekaliuka :bravo: man laaabai patikinka :super: o:-) :soku:


  • Tania 2010-06-29 20:46

    Gratuli..na jei pridesi agurkus ir dar desreles...jau nebutu nei ispaniska tortilla :))man labai skanu, bet geriau ji valgau kaip "tapa " nes taip skanu kad galeciau visa suvalgyti pati :)


  • ina 2010-03-20 10:57

    super patiekalas. skanu


  • Rasa20 2010-01-03 13:39

    labai geras receptas.pati gyvenu ispanijoje ir galiu pasakyti ,kad cia labai tiksliai viskas aprasyta.o tu bornas nezinai tai patylek geriau :)


  • ispanija 2009-11-04 23:38

    labai skanu ;-) ;-)


  • Gretulis 2009-10-27 14:57

    katik pasidariau, man laaabai patiko :) tik kita karta daryciau kitaip- bulves kepinciau kartu su supjaustytom pieniskom desrelem, manau skonis turetu buti dar geresnis :) tinka su raugintais agurkais; +10


  • Inga 2009-10-26 08:11

    Bornai, tai ne as sugalvojau si recepta. As tiesiog parasiau, kaip daro ispanu seimininkes. As ji patiekala valgiau man patiko. Siulau pameginti paciam, o tada peikti. Inga


  • BORNAS 2009-10-24 14:04

    nesuprantu nuo kada i alieju prieskoniai pilami gamintoja tu:))
    ypac y dideli kieki aliejaus
    geriau pamastykit ka cia suvele sita kulinare
    ir kada prieskoniai dedasi:)


  • L.J. 2009-10-16 21:01

    %-) %-) %-)


Daugiau receptų