
šiek tiek | bulvių (1-1,5) |
2 vienetai | svogūnų |
6 vienetai | kiaušinių |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | prieskonių |
Tai yra pigus ir skanus patiekalas. Skanaus.
Ispaniška "Tortilla"

- Bulvės, 1-1,5
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Prieskoniai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nuskustas ir supjaustytas nedideliais gabalėliais bulves kepame aliejuje gilioje keptuvėje (aliejaus pilame negailėdami). Į pakepintas bulves beriame supjaustytus svogūnus, druską, prieskonius ir kepam toliau, kol pilnai iškeps bulvės. Kiaušinius (trynius su baltymais) išplakame. Į indą su išplaktais kiaušiniais dedame nuvarvintas, iškeptas bulves su svogūnais, viską lengvai išmaišome. Imame kitą, negilią keptuvę ir pilame paruoštą kiaušinių, bulvių ir svogūnų masę. Kepame kol šiek tiek apsitraukia viršus. Paėmę didelią lėkštę, dedame ant keptuvės ir apverčiame, kad masė būtų lėkštėje. Apverstą „Tortilla“ vėl dedame į keptuvę (šis procesas turi būti pakankamai greitas, kad masė nesubyrėtu) ir kepame kitą jos pusę. Iškepusią „Tortilla“ galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.
Tai yra pigus ir skanus patiekalas. Skanaus.
Komentarai (9)
na va ka tik pasigaminau si patiekaliuka :bravo: man laaabai patikinka :super: o:-) :soku:
Gratuli..na jei pridesi agurkus ir dar desreles...jau nebutu nei ispaniska tortilla :))man labai skanu, bet geriau ji valgau kaip "tapa " nes taip skanu kad galeciau visa suvalgyti pati :)
super patiekalas. skanu
labai geras receptas.pati gyvenu ispanijoje ir galiu pasakyti ,kad cia labai tiksliai viskas aprasyta.o tu bornas nezinai tai patylek geriau :)
labai skanu ;-) ;-)
katik pasidariau, man laaabai patiko :) tik kita karta daryciau kitaip- bulves kepinciau kartu su supjaustytom pieniskom desrelem, manau skonis turetu buti dar geresnis :) tinka su raugintais agurkais; +10
Bornai, tai ne as sugalvojau si recepta. As tiesiog parasiau, kaip daro ispanu seimininkes. As ji patiekala valgiau man patiko. Siulau pameginti paciam, o tada peikti. Inga
nesuprantu nuo kada i alieju prieskoniai pilami gamintoja tu:))
ypac y dideli kieki aliejaus
geriau pamastykit ka cia suvele sita kulinare
ir kada prieskoniai dedasi:)
%-) %-) %-)