Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ispaniškai baltajame vyne su abrikosais troškintas triušis
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
300 gramų abrikosų (džiovinti)
10 gramų česnakų
1 gramas čiobrelių (džiovinti)
1 gramas juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai laurų lapų (lapai)
120 gramų morkų
5 gramai petražolių
120 gramų salierų (lapkočiai)
120 gramų svogūnų
1500 gramų triušienos (triušis)
50 gramų saulėgrąžų aliejaus
100 gramų baltojo vyno (sausas)
20 gramų druskos
20 gramų sviesto
200 mililitrų sultinio (vištienos)
10 gramų prieskonių (kaukaziški mėsos su druska)
5 vienetai kvapiųjų pipirų
300 mililitrų arbatos (juoda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 6 porcijos.
Triušį įtrinkite kaukaziškais mėsos prieskoniais, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi, ir palikite pasimarinuoti.
Džiovintus abrikosus išmirkykite juodoje arbatoje.
Paskui triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Sukarpytą triušieną apkepinkite įkaitintame svieste ir saulėgrąžų aliejuje.
Į troškintuvą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų lapkočius, česnakų skilteles, petražoles, čiobrelius, laurų lapelį, kvapiuosius pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus, triušieną, supilkite vištienos sultinį, uždenkite dangtį ir troškinkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 min.,kol suminkštės mėsa.
Paskui įpilkite baltojo sauso vyno, sudėkite išimtus iš arbatos abrikosus ir dar 5min. patroškinkite.
Patiekiant, patariama apibarstyti šviežiais čiobrelių lapeliais.
Ispanai šitaip paruoštą triušį valgo su balta duona.
Skanaus.

Ispaniškai baltajame vyne su abrikosais troškintas triušis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 6 porcijos.
Triušį įtrinkite kaukaziškais mėsos prieskoniais, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi, ir palikite pasimarinuoti.
Džiovintus abrikosus išmirkykite juodoje arbatoje.
Paskui triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Sukarpytą triušieną apkepinkite įkaitintame svieste ir saulėgrąžų aliejuje.
Į troškintuvą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų lapkočius, česnakų skilteles, petražoles, čiobrelius, laurų lapelį, kvapiuosius pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus, triušieną, supilkite vištienos sultinį, uždenkite dangtį ir troškinkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 min.,kol suminkštės mėsa.
Paskui įpilkite baltojo sauso vyno, sudėkite išimtus iš arbatos abrikosus ir dar 5min. patroškinkite.
Patiekiant, patariama apibarstyti šviežiais čiobrelių lapeliais.
Ispanai šitaip paruoštą triušį valgo su balta duona.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (10)


  • Ingrida 2012-05-04 17:30

    dariau mažesnę porciją. nereikia peikti recepto, juk turime skonio receptorius ir visada galima paragauti ir daryti pagal savo skonį, kad nebūtų per saldu. ačiū. skaniai papietavom :super:


  • Petras 2011-10-16 15:40

    Viešpatėliau, Sakai, bene pats ta recepta sugalvojai? :-D
    Dar nemačiau triušienos, kuria ispanai ruoštų su kaukazietiškais prieskoniais ir saulėgrąžų aliejum, vietoj alvuogių aliejaus;D...
    Dar tas vištienos sultinys - išvis absurdas :-D ...


  • Angee_Mc 2011-07-21 15:50

    l., skaityk gaminimo aprašymą nuo pat pradžios, ne nuo vidurio ;) per saldu buvo ne nuo abrikosų (troškinant jie būna saldžiarūgščiai) - tai morkos suteikia patiekalui saldumą :) juk triušiena ir taip turi salstelėjusį skonį, o kuo daugiau morkų tuo dar saldžiau ;) P.S. jeigu mėsa pakankamai pamarinuota ir gerai apkepinta (kaip rašoma recepte) tuomet per 45 min. patiekalas pilnai išsitroškina (žinoma, jeigu neįdėjai į šaltą orkaitę) :-D
    Puikus receptas. Ačiū, Vincentai :)


  • Nomeda 2011-02-19 13:12

    Ugne,na,visuose baruose Ispanijoje tikrai nebuvai,o komentaras tavo tiesiog slykstus,bukas ir nekulturingas.Jei nieko neturi pasakyti,geriau mesla tunanti tavyje spausk kituose tinklapiuose.Gal turi geresni recepta pasiulyti,ar tik norejai pasigirti Ispanijoje buvusi?O autoriui pagarba.


  • as 2010-11-20 19:26

    vargsas triusis :-( :-D


  • ugne 2010-11-20 19:21

    as tikrai buvou ispanijoi bet ejau i visus barus nebuvo tokio meslo nesu maciusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :bloga: %-) :bomba: ;-( :bomba: :bomba:


  • liu 2010-11-12 12:19

    I ,viskas parasyta,atidziau skaityk.Odel skonio nesigincijama. :-)


  • Buffy 2010-11-12 11:43

    na triusi troskinti uztenka ir 30 min, jei ka. auginame triusius ir pastoviai juos valgome


  • l 2010-11-12 09:02

    Receptas neteisingas. Gaminau. Pirmiausia tai triusi troskinti tik 45 min. tikrai mazai. Antra - parasyta visu prieskoniu dejimo eiga, taciau kurioje vietoje deti kaukazietiskus prieskonius as neradau (dejau ant triuso isuovusi jau i orkaite). Trecia - labai didelis kiekis abrikosu - man buvo per saldu. Morku dejau daugiau nei parasyta ir butu galima deti dar daugiau. Gal reiketu kiekius sukeisti - 300 gramu morku, o120 gramu abrikosu.
    Italiska duonele tikrai labai tinka prie sio patiekalo.


  • shepsheliukas 2010-06-22 14:53

    tikrai zadina apetita vien tik paskaicius eceptuka :bravo:


Daugiau receptų