Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Itališka duona „Ciabatta“
AUTORIUS:
Ramunė
INGREDIENTAI:
600 gramų kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2.5 stiklinės vandens
15 gramų druskos
2.5 arbatinio šaukštelio mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiai duonai pasigaminti bus reikalingas stacionarus mikseris, nes reikės ilgai plakti ir maišyti.
Taigi pirmiausia visus nurodytus ingredientus (išskyrus alyvuogių aliejų) supilkite į dubenį ir išmaišykite mikseriu.
Išmaišius palikite maždaug 15 minučių.
Tuomet tešlą vėl plakite maždaug 5 minutes, pakeiskite mikserio plakimo antgalį į tešlos minkymo kablį ir dar plakite apie 20 minučių (nustokite plakti kai tešla atkibs nuo indo dugno bei šonų ir pradės lipti mikserio antgaliu į viršų).
Išminkius tešlą perdėkite į gausiai aliejumi išteptą indą ir padėkite ją bent 2,5 valandų, kad pakiltų.
Tešlai pakilus sudėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus, padalinkite į 4 lygias dalis, apibarstykite miltais ir pridengę palikite 50 minučių.
Galiausiai tešlą apvertus sudėti kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, ištempti norimo ilgio duonos kepalus.
Kepti 10 minučių 260 laipsnių temperatūroje, tuomet apsukus skardas kepti dar 10 minučių 230 laipsnių temperatūroje.
Skani ir pigi duona.

Itališka duona „Ciabatta“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šiai duonai pasigaminti bus reikalingas stacionarus mikseris, nes reikės ilgai plakti ir maišyti.
Taigi pirmiausia visus nurodytus ingredientus (išskyrus alyvuogių aliejų) supilkite į dubenį ir išmaišykite mikseriu.
Išmaišius palikite maždaug 15 minučių.
Tuomet tešlą vėl plakite maždaug 5 minutes, pakeiskite mikserio plakimo antgalį į tešlos minkymo kablį ir dar plakite apie 20 minučių (nustokite plakti kai tešla atkibs nuo indo dugno bei šonų ir pradės lipti mikserio antgaliu į viršų).
Išminkius tešlą perdėkite į gausiai aliejumi išteptą indą ir padėkite ją bent 2,5 valandų, kad pakiltų.
Tešlai pakilus sudėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus, padalinkite į 4 lygias dalis, apibarstykite miltais ir pridengę palikite 50 minučių.
Galiausiai tešlą apvertus sudėti kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, ištempti norimo ilgio duonos kepalus.
Kepti 10 minučių 260 laipsnių temperatūroje, tuomet apsukus skardas kepti dar 10 minučių 230 laipsnių temperatūroje.
Skani ir pigi duona.

Receptą atsiuntė Ramunė

Komentarai


Daugiau receptų