Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Itališki bulvinukai pomidorų padaže (Gnocchi)
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Gnocchi yra Italijos virtuvės patiekalas ir puikiai žinomas Lietuvoje kaip paprasčiausi bulvinukai. Sakoma, jog šio patiekalo pavadinimas kildinamas iš žodžio "nocca" Gnocchi yra Italijos virtuvės patiekalas ir puikiai žinomas Lietuvoje kaip paprasčiausi bulvinukai. Sakoma, jog šio patiekalo pavadinimas kildinamas iš žodžio "nocca" reiškiančio "kumštį". Šis patiekalas labai lengvai ir greitai pagaminamas ir jam nereikia daug ar/ir brangių ingredientų - tad tai puiki vakarienė. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų bulvių
100 gramų kvietinių miltų
2 žiupsneliai druskos
2 žiupsneliai malto muskato
Padažui:
600 gramų konservuotų pomidorų (savo sultyse)
1 skiltelė česnakų (smukinta)
2 arbatiniai šaukšteliai žolelių (itališkos, džiovintos)
1 vienetas laurų lapų
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis cukraus
2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Pabarstymui:
1 valgomasis šaukštas kietojo sūrio (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išvirti su lupenomis. Dar karštas nulupti ir sutrinti košę. Pagardinti druska, muskatu ir miltais. Išminkyti tešlą ir palikti 20 min.
2.
Ant miltuoto paviršiaus iškočioti bulvinę tešlą ir supjaustyti kvadratėliais. Juos dėti į pasūdytą vandenį. Palaukti, kol vanduo užvirs ir bulvinukai iškils į paviršių. Nukošti.
3.
Padažui česnaką pakepti keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštės.
4.
Supilti konservuotus pomidorus su sultimis, įberti cukraus, druskos, pipirų, itališkų žolelių ir laurų lapą. Troškinti ant mažos ugnies 7-8 min.
5.
Tada užpilti ant virtų bulvinukų ir užberti tarkuoto sūrio.

Itališki bulvinukai pomidorų padaže (Gnocchi)

Recepto autorius: Gnocchi yra Italijos virtuvės patiekalas ir puikiai žinomas Lietuvoje kaip paprasčiausi bulvinukai. Sakoma, jog šio patiekalo pavadinimas kildinamas iš žodžio "nocca" ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Padažui: Pabarstymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Bulves išvirti su lupenomis. Dar karštas nulupti ir sutrinti košę. Pagardinti druska, muskatu ir miltais. Išminkyti tešlą ir palikti 20 min.

  2. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti bulvinę tešlą ir supjaustyti kvadratėliais. Juos dėti į pasūdytą vandenį. Palaukti, kol vanduo užvirs ir bulvinukai iškils į paviršių. Nukošti.

  3. Padažui česnaką pakepti keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštės.

  4. Supilti konservuotus pomidorus su sultimis, įberti cukraus, druskos, pipirų, itališkų žolelių ir laurų lapą. Troškinti ant mažos ugnies 7-8 min.

  5. Tada užpilti ant virtų bulvinukų ir užberti tarkuoto sūrio.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų