Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Itališki "Tagliatelle Siciliana" makaronai su mėsos padažu
AUTORIUS:
Čiop Čiop kulinarijos kursai
INGREDIENTAI:
1 stiklinė alyvuogių (juodos)
1 arbatinis šaukštelis bazilikų
1 vienetas česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
1 valgomasis šaukštas petražolių
2 stiklinės pomidorų pastos (be odelių, smulkinti)
0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino
3 vienetai salierų (stiebai)
2 vienetai svogūnų
250 gramų kiaulės faršo
250 gramų jautienos faršo
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
1 stiklinė raudonojo vyno (sausas)
100 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
250 mililitrų sultinio (vištienos)
0.5 stiklinės kaparėlių
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pastai papildomai reikės (4 porcijoms):

2 dideli šaukštai kietų miltų
1 šaukštas aliejaus
1 kiaušinis (ne narvuose užaugintų vištų)
1 žiupsnis druskos

Kaip pasigaminti makaronus (pastą):
Sumaišykite miltus, kiaušinį, druską ir aliejų. Iškočiokite didelį ploną blyną. Jį susukite ir plonai supjaustykite. Pastą virkite sūriame verdančiame vandenyje apie 4 minutes.

Kaip paruošti mėsos padažą:
Į įkaitintą puodą supilkite aliejų, sudėkite smulkintas česnakus, svogūnus, morkas. Sudėkite faršą ir prieskonius. Viską pakepinkite. Kai mėsa apkeps, sudėkite likusius ingredientus. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 45 minutes.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite vyną. Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Tuomet viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, todėl galite panaudoti vandenį kuriame virėte makaronus.
Makaronus dėkite į dubenį, užtarkuokite Parmezano sūriu, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvėsėliais.

Nebijokite improvizuoti. Padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos, makaronus pjaustyti įdomesnėmis formomis ir t.t.

Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Itališki "Tagliatelle Siciliana" makaronai su mėsos padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pastai papildomai reikės (4 porcijoms):

2 dideli šaukštai kietų miltų
1 šaukštas aliejaus
1 kiaušinis (ne narvuose užaugintų vištų)
1 žiupsnis druskos

Kaip pasigaminti makaronus (pastą):
Sumaišykite miltus, kiaušinį, druską ir aliejų. Iškočiokite didelį ploną blyną. Jį susukite ir plonai supjaustykite. Pastą virkite sūriame verdančiame vandenyje apie 4 minutes.

Kaip paruošti mėsos padažą:
Į įkaitintą puodą supilkite aliejų, sudėkite smulkintas česnakus, svogūnus, morkas. Sudėkite faršą ir prieskonius. Viską pakepinkite. Kai mėsa apkeps, sudėkite likusius ingredientus. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 45 minutes.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite vyną. Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Tuomet viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, todėl galite panaudoti vandenį kuriame virėte makaronus.
Makaronus dėkite į dubenį, užtarkuokite Parmezano sūriu, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvėsėliais.

Nebijokite improvizuoti. Padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos, makaronus pjaustyti įdomesnėmis formomis ir t.t.

Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Receptą atsiuntė Čiop Čiop kulinarijos kursai

Komentarai (2)


  • saulyte 2013-02-10 23:01

    Liuks patiekalas :super: ir tikrai italiskas :super2:


  • vasia 2012-07-25 17:29

    Tai ko trini komentarus,brangus autoriau ? :-D Kas cia per pavadinimas makaronu pasta :DDD


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...